22. Boston Türk Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

22. Boston Türk Festivali Sona Erdi

Amerika Birleşik Devletleri’nin Massachusetts eyaletine bağlı Boston şehrinde düzenlenen 22’nci Türk Kültür ve Sanat Festivali sona erdi.

15.12.2017 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri'nin Massachusetts eyaletine bağlı Boston şehrinde düzenlenen 22'nci Türk Kültür ve Sanat Festivali sona erdi.

22'nci Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 29 Ekim-15 Aralık tarihleri arasında farklı etkinlikler düzenlendi. Festival kapsamında "Anadolu'nun Renkleri" adlı dans atölyesinde Amerikalı dansçılar, Anadolu'nun zengin kültürel birikimini yansıtan yöresel dansları öğrendi. Dans alanında uluslararası başarılara imza atan eğitmen Ahmet Lüleci'nin yönettiği halk dansları atölyesinde zeybek, harmandalı ve atabarı gibi danslara yer verildi.

Aynı zamanda Boston merkezli Collage Dans Topluluğunun da kurucusu ve sanat direktörü olan Ahmet Lüleci, "Halk dansları ve halk müziğini daha geniş bir izleyici kitlesiyle buluşturmak için 1973 yılında başladığımız dünya çapındaki çalışmalarımızı yoğun olarak sürdürüyoruz" dedi.

Lüleci, "Bu seneki organizasyon, Boston Üniversitesi salonunda Amerikan, Türk, Alman ve Latin katılımcılar ile gerçekleşti. Türk ve Yunan müzisyenler Karadeniz, Ege ve Trakya bölgelerimizin halk müziklerini icra ettiler. 14 ila 65 yaş aralığında katılımcılar geniş bir yelpaze oluşturdu. Popüler halk oyunlarımızdan, atabarı, harmandalı ve karşılama öğrettik. Günlük 2 saat kadar süren dersler başarı ile tamamlandı. Katılımcılar yorgun ama mutlu olduklarını belirttiler" ifadelerine yer verdi. - BOSTON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 22. Boston Türk Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement