23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Afyonkarahisar'ın, Sandıklı, Dinar ve Dazkırı ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

23.04.2018 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın, Sandıklı, Dinar ve Dazkırı ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Sandıklı'da 23 Nisan kutlamaları İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman'ın, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı.

Daha sonra öğrenci grupları, idari makamları ziyaret ederek, sembolik olarak görev üstlenmeleri sonrası, program Hükümet Konağı önünde sürdü.

Sandıklı Kaymakamı Köksal Şakalar ve Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl'ün, öğrencilerin bayramını kutlaması ile devam eden etkinlik Sandıklı Mehmet Akif Ersoy ilkokulu öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları gösterileri, şiir ve kompozisyonların okunmasıyla sürdü.

Program, 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve spor dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya, plaket ve kupaların verilmesiyle son buldu.

Dinar

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Dinar Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenginin bırakılmasıyla başlayan kutlama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Törene, Kaymakam Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Saffet Acar, İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Küpeli, kamu kurumlarının müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Dazkırı

Dazkırı ilçesinde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Kaymakam Mehmet Keklik ve Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, öğrencilerin bayramını kutlarken, Dazkırı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük de günün önemine yönelik bir konuşma yaptı.

Küçük, "Bir devlet, bir halk, yedi düvele karşı mücadele vererek, küllerinden yeniden ortaya çıkış destanı yazmış, bunu da 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisini Ankara'da kurarak, tescil ederek, dünyaya ilan etmiştir. Cumhuriyetin kurulması ne kadar önemli ise onun geliştirilmesi, korunması ve sürekliliği de en az o kadar önem arz etmektedir." dedi.

Tören, hafta dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve koşu yarışlarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement