23. Uluslararası Adana Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika
Kültür Sanat

23. Uluslararası Adana Film Festivali'ne Doğru

Adana Büyükşehir Belediyesince bu yıl 19-25 Eylül'de düzenlenecek 23. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında yapılacak Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nın ön eleme sonuçları açıklandı.

29.08.2016 17:07

Adana Büyükşehir Belediyesince bu yıl 19-25 Eylül'de düzenlenecek 23. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında yapılacak Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nın ön eleme sonuçları açıklandı.

Festivalin basın temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışmaya güzel sanatlar ve iletişim fakültelerine devam eden öğrencilerin başvurabildiği belirtildi. 32 eserin kurmaca, deneysel, belgesel ve canlandırma kategorilerinde değerlendirileceği ifade edildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, konuya ilişkin açıklamasında, "Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması, festivalimizin en önem verdiğimiz bölümlerinden biri. Çünkü festivalimizi gerçekleştirirken, sinemamıza destek vermek kadar, sinemamızın geleceğine yön vermeyi ve yatırım yapmayı da hedefliyoruz. Bu nedenle ülkemizde sinema eğitimi alan gençlerin eserlerini izleyiciyle buluşturmak, genç yönetmenlerimizi festivalimiz kapsamında Adana'da ağırlamak bizim için büyük bir mutluluk. Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda ön elemeyi geçerek, finale kalan tüm genç yönetmenlere başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yarışmanın ön eleme kurulunda yönetmen Belma Baş, yapımcı ve senarist Haşmet Topaloğlu ve belgesel film yönetmeni Ender Yeşildağ'ın görev aldığı belirtilen açıklamada, jüri tarafından her dalda en iyi filmin belirleneceği kaydedildi.

Her kategorinin birincisine 7 bin 500 lira para ödülü ve "Altın Koza" heykeli verilecek yarışmanın ödülleri 24 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek törende sahiplerine takdim edilecek.

Yarışmanın yönetmen ve filmleri şu şekilde:

Kurmaca dalı, Muhammed Seyyid Yıldız'ın 'Bir Hediye', Gökhan Altuntaş'ın 'Gül Ali ', Ozan Çağlar'ın 'Soğan', Serdal Altun'un 'Uçurtma', Metehan Şereflioğlu'nun '7 Santimetre', Ali Kışlar'ın 'Kefaret', Engin Yıldırım'ın 'Yaşlı Adam ve Bahel', Mehmet Ali Sevimli'nin 'En Yeni Gerçeklik', Nursena Şimşek'in 'Alabora', Hikmet Kerem Özcan'ın 'Helak'.

Deneysel dalı, Cemre Yılmaz'ın 'Hedef', Aysu Uğur'un 'Kes-me', Batuhan Yıldız'ın 'Film', Hikmet Kerem Özcan'ın 'Nijer', Ezgi Büşra Çınar'ın 'Ahali', Teoman Cüneyt Acar'ın '5 Dakika'.

Canlandırma dalı, Turgut Hatipoğlu'nun 'İnsanoğlu', Ersin Sel 'Devr-i Alem', Ali Özgür Güner'in 'Pikselruf 2000', Metin Vatansever'in 'Nefretin Üvey Evlatlarıyız', İsmet Kale'nin 'Çalı', Çağla Gezener'in 'İncir Ağacı'.

Belgesel dalı, Abdurrahman Baştuğ ve Özgün Kabakçıoğlu'nun 'Baba Usta - Mezar İşleri Yapılır', Gökhan Öcal'ın 'Süheyla', Enis Kal'ın 'Rest', Cemre Şenses'in 'Başka', İbrahim Aybek'in 'Müsahip', Sinan Aygün'ün 'İçimizdeki Öküz', Burak Doğan'ın 'Işılık', Duygu Üzel ve İrem Özyürek'in 'Susuz Yaz'ın İzinde', Celal Argın'ın 'Grup Cte', Baran Vardar'ın 'Vefa'.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 23. Uluslararası Adana Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement