24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

MAÜ Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, öğretmenlerin  düşünmenin,  sorun çözmenin bilgi, birikim ve sağduyularını paylaşırken, bunu kutsal  bir görev bilinciyle yerine getirdiklerini kaydetti....

24.11.2013 12:37

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay,öğretmenlerin  düşünmenin, sorun çözmenin bilgi, birikim ve sağduyularını paylaşırken, bunu kutsal bir görev bilinciyle yerine getirdiklerini kaydetti.

Omay, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada,  öğretmenlerin geleceği şekillendiren çocuklara, güven ve yaşama sevinci verdiklerini belirtti.

Omay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Millet olarak istikbalimizi şekillendirecek çocuklarımıza güven ve yaşama sevinci veren, düşünmenin, sorun çözmenin bilgi, birikim ve sağduyusunu paylaşırken, bunu mukaddes bir görev addedip samimiyetle yerine getiren öğretmenlerimize minnetlerimizi yüreklerimizde yaşatmaktayız. Öğretmenlerimiz, düşünmenin, sorun çözmenin bilgi, birikim ve sağduyularını paylaşırken, bunu kutsal bir görev bilinciyle yerine getirmektedirler."

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'da yaptığı yazılı açıklamada, fedakarlığın,sevginin ve emeğin sembolleştiği ender mesleklerden olan öğretmenliğin önemini hiçbir zaman kaybetmediğini kaydetti.

Tarihin her döneminde  öğretmenlik mesleğinin hep saygın olduğunu belirten Ayanoğlu, şunları kaydetti:

"Tarih boyunca, dünyanın her yerinde öğretmenlik mesleği hep saygın olmuştur.Bu saygınlığı da hep koruyacaktır.Herkesin hayatında mutlaka bir öğretmen hatırası vardır.Tüm insanlığın yüreğinde bir yer edinmiş olması bile öğretmenliğin ne kadar mümtaz bir meslek olduğunu ortaya koyuyor. Geleceğimiz olan yavrularımızı yoğuran şekillendiren, onlar için emek harcayan bütün öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten duygularla kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement