28 Şubat Soruşturması - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Soruşturması

28 Şubat soruşturması kapsamında ifadesinin ardından tutuklanmasına karar verilen eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun avukatı Erol Aras, müvekkiline Sincan'da tankların yürütülmesiyle ilgili sorular yöneltildiğini...

28.02.2013 00:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Şubat soruşturması kapsamında ifadesinin ardından tutuklanmasına karar verilen eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun avukatı Erol Aras, müvekkiline Sincan'da tankların yürütülmesiyle ilgili sorular yöneltildiğini belirtti.

Aras, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, soruşturma kapsamında 4 emekli subay ve görevde olan bir askerin sorgusunun yapıldığını, daha sonra 5'inin de tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiğini anımsattı.

Mahkemeye sevk edilen 5 kişiden 2'sinin tutuklandığını, 3'ünün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını dile getiren Aras, adli kontrol şartının ise haftada bir gün imza verilmesi şeklinde uygulanacağını söyledi.

Müvekkillerinden emekli Orgeneral Aslan Güner'in serbest bırakıldığını belirten Aras, "Orgeneral Ceylanoğlu'na 4 Şubat 1997 tarihindeki tankların yürütülmesi soruldu. 28 Şubat ile ilgili başka herhangi bir somut suçlama yöneltilmedi" dedi.

Aras, sözlerine şöyle devam etti:

"Ceylanoğlu'nun bu tarihte izinli olmasına ve Genelkurmay'dan gelen yazıda, kendisinin 30 Ocak ya da 1 ve 2 Şubat'ta görevde bulunduğu, emrin verildiği 3 Şubat'ta izinli olduğu, ertesi gün 1,5'ta geldiği çok net ortada olmasına rağmen yapılan sorgunun sonunda tutuklanmasına karar verildi.

Tabii bu 15 senedir toplumun sürekli beynine kazınan 'Tanklar yürüdü, darbeye teşebbüs için yürüdü' propagandasının etkili olduğunu şundan anladık, sorguda sadece 15'ten fazla gazetenin manşeti gösterildi. O tarihteki gazete manşetlerinden başka bir şey söylenmedi. Emri veren kişilerin isimleri ve soyisimleri çok net belliydi. O günkü ceride defteri olarak gelen belgede izinli olduğu belliydi. Tutuklanma ihtimalini çok uzak görüyorduk. En azından adli kontrol olmasını bekliyorduk."

Bir gazetecinin "Emri veren kimdi" sorusunu da Aras, "İsim vermek doğru olmaz ama o dönemin Genelkurmay Başkanı ve EDOK Komutanı vermiştir" diye yanıtladı.

Aras, Ceylanoğlu'nun tutukluluğuna itiraz edeceklerini de kaydetti.

Muhabir: Fevzi Çakır/Esra Altınmakas

Yayıncı: Tarkan Demir - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement