3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Yerel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Çimen: "Engellilerin hayatını kolaylaştırmak adına hem ülke genelinde hem de Gümüşhane yerelinde her ne yapılması gerekiyorsa onu yapmak için uğraş veriy...

03.12.2013 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan adayı Ercan Çimen, engellilerin hayatını kolaylaştırmak adına hem ülke genelinde hem de Gümüşhane yerelinde her ne yapılması gerekiyorsa onu yapmak için uğraş verdiklerini bildirdi.

Çimen, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, AK Parti hükümeti eliyle engelli vatandaşlara yönelik ülke genelinde son 10 yılda hayata geçirilen tüm büyük hizmetlere belediyelerin de paydaş olması gerektiğini, AK belediyeciliğin Gümüşhane'de bu alanda da çok önemli çalışmalar yürütebileceğini belirtti.

Dünyada kayıtlı 500 milyon, Türkiye'de ise yaklaşık 10 milyona yakın engelli nüfusun bulunduğunu, bu rakamın Gümüşhane'de 3 bin 400 civarında olduğunu ifade eden Çimen, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşların sorunlarının çözümü noktasındaki en önemli husus, bu konunun mümkün olduğunca gündemde tutularak toplumsal ve vicdani hassasiyetin güçlendirilmesidir. 2002'de kamu ve özel sektörde çalışan toplam engelli sayısı 49 bin iken bugün 100 bini aşmış bulunmaktadır. Cumhuriyet tarihinde bir ilk niteliği taşıyan Özürlü Memur Seçme Sınavı, AK Parti eliyle hayata geçirildi. Engellilerin hayatını kolaylaştırmak adına, hem ülke genelinde hem de Gümüşhane yerelinde her ne yapılması gerekiyorsa onu yapmak için uğraş veriyoruz." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement