3 Çocuklu Kadın Tek Başına Ailesinin Geçimini Sağlıyor - Son Dakika
Yerel

3 Çocuklu Kadın Tek Başına Ailesinin Geçimini Sağlıyor

Ankara'nın Elmadağ İlçesinde Oturan 44 Yaşındaki Yasemin Kurusakız, Kaymakamlıktan Aldığı Destekle Açtığı Terzi Dükkanı Sayesinde Ailesinin Geçimini Sağlayarak 3 Çocuğunu Okutuyor.

08.03.2011 13:23

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde oturan 44 yaşındaki Yasemin Kurusakız, kaymakamlıktan aldığı destekle açtığı terzi dükkanı sayesinde ailesinin geçimini sağlayarak 3 çocuğunu okutuyor.

Yaklaşık 2 yıl önce Elmadağ Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuran Kurusakız, eşinin işsiz olduğunu belirterek, ailesinin geçimini sağlamak üzere bir terzi dükkanı açmak için yardım istedi.

Kaymakamlığın katkılarıyla ilçeye bağlı Yenidoğan Mahallesi'nde terzi dükkanı açan Kurusakız, burada çeşitli kıyafetler dikerek ve tamirat işleri yaparak elde ettiği gelirle 3 çocuğunu okutuyor.

Kurusakız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl önce terzilik yapabilmek için kaymakamlığa başvuruda bulunduğunu belirterek, aldığı destek ile iş yeri açtığını söyledi.

Dükkanında terziliğin yanı sıra gömlek gibi çeşitli kıyafetler de sattığını ifade eden Kurusakız, "Buradan kazandığım parayla evimi geçindiriyor, 3 çocuk okutuyorum. Büyük oğlum İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinde, küçük oğlum Kırıkkale Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesinde, kızım da Elmadağ'da 7. Sınıfta okuyor" dedi.

Eşinin yıllardır işsiz olduğunu ifade eden Kurusakız, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ve Kaymakam Ejder Sarıçiçek'e çok teşekkür ediyorum. Eşimin de işi olsa bizim için daha iyi olacak ama gerçekten hayat şartları çok zor" diye konuştu.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3 Çocuklu Kadın Tek Başına Ailesinin Geçimini Sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement