48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Doğru

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfının (AKSAV) iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin "Avrasya Sinemaları" bölümünün bu yılki konuk ülkesi Azerbaycan olacak.

18.09.2011 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfının (AKSAV) iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin "Avrasya Sinemaları" bölümünün bu yılki konuk ülkesi Azerbaycan olacak.

Antalya Kültür ve Sanat Vakfından yapılan yazılı açıklamada, 2008'de 100'üncü yılını geride bırakan Azerbaycan sinemasının güncel örneklerinden oluşan bir seçkinin bu yıl 48'incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında sinemaseverlerle buluşacağı bildirildi.

Sovyet döneminde doruk noktasına ulaşan köklü bir geçmişe sahip Azerbaycan sinemasının yönetmen ve oyuncularının Rusya başta olmak üzere çok sayıda ülkede tanındığı belirtilen açıklamada, Azerbaycan Film Stüdyosu'nca üretilen 300'ü aşkın sinema filminin dünyanın saygın film festivallerine konuk olduğu kaydedildi.

Altın Portakal ile Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) iş birliğiyle düzenlenen "Avrasya Sinemaları" programı kapsamında Azerbaycan'ın birbirinden ilginç beş filmle temsil edileceği bildirildi.

Altın Portakal'da gösterime girecek Azerbaycan filmlerinin oyuncu ve yönetmenlerinin de izleyiciyle buluşturulacağı belirtildi.

Öte yandan, Antalya'ya davet edilen isimler arasında ünlü yönetmen Rustam Ibragimbekov da bulunuyor. Drama yazarı, senaryocu, film yönetmeni Ibragimbekov, 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin onur konuğu olarak Antalya'ya gelecek. Ibragimbekov, Yaşam Boyu Onur Ödülleri Töreni'nde özel ödülle onurlandırılacak.

1994'te En İyi Yabancı Film Oscarı'na değer görülen, yönetmenliğini Nikita Mihalkov'un yaptığı "Burnt by the Sun-Güneş Yanığı" filminin senaryosuna Ibragimbekov, filmin yönetmeni Nikita Mihalkov'la birlikte imza atmıştı. Ibragimbekov'un senaryosunu yazdığı filmler "En İyi Yabancı Film" dalında Oscar Ödülü başta olmak üzere, Venedik Film Festivali-Altın Aslan, Cannes Film Festivali-Büyük Ödül ve Felix Ödülleri gibi çok sayıda prestijli ödülün de sahibi oldu.

Altın Portakal'ın Azerbaycan seçkisi şöyle:

"Rustam Ibragimbekov'un senaryosunu kaleme aldığı, Oleg Safaraliyev'in yönettiği "Elvida Cenub Şeheri-Elveda Güney Şehri", Ilgar Najat'ın yönettiği, yoksul bir çocukla ninesinin yaşamını ele alan "Buta", Samir Kerimoğlu'nun yönettiği, dindar bir gençle kumarbaz, çapkın, dolandırıcı birinin öyküsünü anlatan "Niyyet'Niyet", Yaver Rzaev'in yönettiği, ünlü yazar Jack London'ın öykülerini anımsatan konusuyla ilgi çeken "İlahi Mexluq-Kutsal Hayvan", Ilgar Safat'ın yönettiği, Türk oyuncu Melisa Papel'in de yer aldığı, Azerbaycan'ı geçen yıl 83. Akademi Ödülleri'nde en iyi yabancı film Oscar aday adayı olarak temsil eden "Sahe'Karakol."

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement