5. Filistin Kültür Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

5. Filistin Kültür Haftası Etkinlikleri

5. Filistin Kültür Haftası Etkinlikleri

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Maarouf: "Türkiye ile ilişkilerimiz güzel ve güçlü bir ilişki. Türk halkı ve Türk hükümetinden her türlü desteği alıyoruz"

05.09.2013 23:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf, Türkiye ile güzel ve güçlü ilişkilerinin bulunduğunu belirterek, "Türk halkı ve Türk hükümetinden her türlü desteği alıyoruz" dedi.

Maarouf, 5. Filistin Kültür Haftası çerçevesinde Manisa'da düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Filistin Kültür Haftası etkinliklerini iki halk arasındaki iletişimi güçlendirmek adına gerçekleştirdiklerini söyledi.

Etkinlikte Filistin kültürünü gösteren el sanatlarının sergilendiğini, halk oyunları gösterilerinin sunulduğunu dile getiren Maarouf, "Sizlere söz veriyorum, biz Filistin'de dimdik duracağız. Allah'ın izniyle düşmanlarımızı yeneceğiz. Türkiye ile ilişkilerimiz güzel ve güçlü bir ilişki. Türk halkı ve Türk hükümetinden her türlü desteği alıyoruz. Bu etkinlikler aracıyla güçlü olan ilişkileri daha da güçlendirmek için çalışıyoruz. Aynı şekilde sayın Bakan Ömer Çelik'ten Filistin'de de Türk Kültürü Haftası düzenleme sözü aldık. Hemen hemen her yıl kültür haftası düzenliyoruz. Bu sene Ankara, İstanbul, İzmir, Manisa ve Kula'da etkinlikler düzenledik" diye konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise Filistin'e karşı sorumluluklarının bulunduğunu söyledi. Manisalılar olarak bu etkinlikle Filistin halkının yanında olduklarını gösterdiklerini belirten Tanrıverdi, "İnanıyorum ki bu meydanda toplanan Manisalıları gören siyonist hareket 'eyvah' diyecektir. İnşallah biz bu kararlılıkla, bu samimi desteklerinizle Filistin halkının özgür bir Filistin devletinde yaşamasını sağlayacağız" dedi.

Bu arada, Manisa'ya gelen 40 kişilik Filistin heyeti, Kula ilçesindeki programın ardından Manisa Tanıtım Merkezi ile kentteki tarihi cami, külliye ve türbeleri gezdi.

Etkinliğe, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 5. Filistin Kültür Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement