51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Doğru

Festival Direktörü Dağdeviren: "Son 3 4 yıldır sinema sektörü yeterli ilgiyi görmedikleri için Antalya'ya dargın.

25.09.2014 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Direktörü Elif Dağdeviren, son 3-4 yıldır sinema sektörünün yeterli ilgi göremediği Antalya'ya dargın olduğunu öne sürdü.

Dağdeviren, Konyaaltı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONYSİAD) tarafından düzenlenen toplantıda iş adamlarına Antalya Altın Portakal Film Festivali hakkında bilgi verdi. Dağdeviren, yaklaşık 3 aydan bu yana festival üzerinde çalışma yaptıklarını söyledi.

51 yıllık bir festivali binaya benzeten Dağdeviren "Sadece içinde düzenlemeler yapılması gerekir ama biz baktık ki bu binanın duvarları bile yok. Hızlı bir çalışma ile hem içinde düzenlemeler yaptık hem de binanın duvarlarını yapmaya başladık" dedi.

Festivalin 10-18 Ekim tarihlerinde gerçekleştirileceğini dile getiren Dağdeviren, bir yılda yapmaları gereken işi 3 ayda yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Sinemanın tüm dünyada en büyük tanıtım ve propaganda aracı olduğunu vurgulayan Dağdeviren, Antalya için de bu aracın kullanılması gerektiğine işaret etti. Dağdeviren, "Son 3-4 yıldır sinema sektörü yeterli ilgiyi görmedikleri için Antalya'ya dargın. Bu dargınlığı barışıklığa dönüştürmeliyiz. Çabamız onun için" diye konuştu.

Dağdeviren, festivallerin kentin ekonomisi açısından önemli olduğunu ifade ederek, bu açıdan bir festivale önce kendi halkının sahip çıkması gerektiğine dikkati çekti. Festivallerin siyasi partilere bağlı olarak yürütülmemesi gerektiğini belirten Dağdeviren, festivale ait alanlarda o festivalin sorumlularının elinde mikrofonla politika yapmaları kadar sakıncalı bir durumun bulunamayacağını söyledi.

Al Pacino davet edildi

Altın Portakal'da ünlü isimleri ağırlamak için de harekete geçtiklerini bildiren Dağdeviren, Oscarlı yıldız Al Pacino'yu festivale davet ettiklerini, görüşmelerin devam ettiğini bildirdi. Dağdeviren, Nicole Kidman'ın da davet edildiğini ancak ünlü oyuncunun babası Anthony Kidman'ın ölümü nedeniyle gelemeyeceğini belirtti.

KONYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emin Altıner de Altın Portakal Film Festivali'nde emeği geçenlere teşekkür etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement