52. Yılında Arslantepe Höyüğü Fotoğraflarla Kazı Sergisi" İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

52. Yılında Arslantepe Höyüğü Fotoğraflarla Kazı Sergisi" İlgi Gördü

52. Yılında Arslantepe Höyüğü Fotoğraflarla Kazı Sergisi" İlgi Gördü

Kervansaray Buluşması "Melita'dan Battalgazi'ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri" etkinliği kapsamında Arslantepe Höyüğü Fotoğraflarla Kazı Sergisi açıldı.

28.09.2014 21:23  Güncelleme: 09:08

6. Uluslararası Kervansaray Buluşması "Melita'dan Battalgazi'ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri" etkinliği kapsamında "52. Yılında Arslantepe Höyüğü Fotoğraflarla Kazı Sergisi" açıldı.

Sergide, 52 yıl boyunca yapılan kazı çalışmaları esnasında çıkan eserlerin fotoğrafları Malatyapark AVM'de sergilendi. Açılışa, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra Battalgazi Belediye Başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sergiye katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kültürümüze sahip çıkmanın bilinci içerisindeyiz. Bu güzel fotoğraf sergisi için Prof. Dr. Marcella Frangipane hanımefendiye çok teşekkür ediyorum" dedi. Gürkan, Arslante'yi dünyaya en iyi şekilde tanıtacaklarını söyledi.

Tunceli Valisi Osman Kaymak ise yaptığı konuşmada, açılan serginin önemine değinerek, Arslantepe'nin dünya tarihi için önemli olduğunu ve buranın en iyi şekilde tanıtılması için bu tür sergilerin önemli olduğunu söyledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 52. Yılında Arslantepe Höyüğü Fotoğraflarla Kazı Sergisi' İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement