53 yıl önce aynı anda 9 kişiyi öldüren "Çine Canavarı" hayatını kaybetti - Son Dakika
3.Sayfa

53 yıl önce aynı anda 9 kişiyi öldüren "Çine Canavarı" hayatını kaybetti

Aydın'da 1967 yılında bir dedikodu üzerine yanına aldığı iki tabanca ve bir tüfek ile karısını ve karısının ailesinden toplam 9 kişiyi kurşuna dizerek öldüren "Çine Canavarı" lakaplı Mustafa Çelen, hayatını kaybetti..

14.01.2020 10:10  Güncelleme: 12:31

Aydın'da 1967 yılında bir dedikodu üzerine eşini ve eşinin ailesinden 9 kişiyi ikisi tabanca biri tüfek 3 ayrı silahla öldürerek Aydın'ı yasa boğan adam olaydan 53 yıl sonra hayatını kaybetti. Bir anda 9 kişiyi öldürmesinden dolayı Aydın'da 'Çine canavarı' lakabıyla tanınan Mustafa Çelen, cinayeti işleyip cezaevinden tahliye edildikten sonra yerleştiği Yenipazar'ın kırsal Hacıköseler Mahallesi'nde toprağa verildi.

KURŞUNA DİZEREK ÖLDÜRDÜ

Aydın'ı yasa boğan ve tüm ülkede gündem olan ilginç olay 1967 yılının Aralık ayında yaşandı. Edinilen bilgiye göre 1967 yılında 27 yaşında olan Mustafa Çelen, iddiaya göre kayınbiraderinin o zaman hamile olan karısı ile ilgili konuşmasına dayanamayan Mustafa Çelen, yanına aldığı iki tabanca ve bir tüfek ile karısını ve karısının ailesinden toplam 9 kişiyi kurşuna dizerek öldürmüştü.

1984 YILINDA CEZAEVİNDEN ÇIKMIŞTI

7 gün sonra teslim olan Mustafa Çelen, bu tarihten itibaren "Çine Canavarı" lakabıyla anıldı. Üç kez idam cezasına çarptırılan Çelen'in cezası, 1974 yılında çıkan Genel Af sayesinde 36 yıla indirildi. Mustafa Çelen, bu cezasının 16 yılını yattıktan sonra 1984 yılında cezaevinden çıkarak Yenipazar'ın Hacıköseler Köyü'ne yerleşti.

HUZUREVİNDE KALIYORDU

Birkaç yıl önce yaşlılığa bağlı çeşitli sağlık sıkıntıları oluşan Mustafa Çelen Aydın huzurevinde kalmaya başladı. Çelen'in cenazesi cenaze namazı kılındıktan sonra cinayeti işledikten sonra yerleştiği köyün mezarlığına defnedildi.

53 yıl önce aynı anda 9 kişiyi öldüren "Çine Canavarı" hayatını kaybetti
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa 53 yıl önce aynı anda 9 kişiyi öldüren 'Çine Canavarı' hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (40)

  • hahahahahahha: 9 kişiyi öldür 16 yıl yat aclıktan ekmek çal 10 yıl yat ne güzel adalet mahkeme salonların arkasında ne yazıyordu Millet 132 2 Yanıtla
    Serkan : Aynen öyle kardeş Adalet öleli çok oldu zaten bu ülkede paran varsa kralsın paran yoksa yatarsın. 31 2 Kardeşim : MÜLK diyor CAN demiyor... Zenginin ve sistemin korunmasına yöneliktir adalet dedikleri şey... 26 2 Oğuz : ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR . MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. 11 9 Sonado: Öyle bir şey yok, o yalan, şehir efsanesi..80 tane hırsızlık-gasp-yaralama sabıkalı psikopat hala dışarıda geziyor sen ne 10 yıl yatmasından bahsediyorsun? Rahşan affı vb.eski zamanlarda sol ve kemalist gözüken iktidarlar affetmiş bu gibi katilleri..Şuanda da acilen ağır cezalar en önemlisi idam getirilmeli..İnfaz yasası kaldırılmalı. 3 0
  • Sahin: Adalete bak 3kez idam cezasina carptiriliyor sonra afdan dolayi 36a iniyor daha sonra 16 yil yatiyor vaybe ozaman herkes boyle cezaya razi adalet mulkun temeliymis vaybe 9 canin cezasina bak 45 1 Yanıtla
  • aydınlı: kim bilir adama ne dediler neden yaptı aynı olay sizede gelse ne yapardınız lan 15 30 Yanıtla
  • vdt: 9 can aldı 16 yıl yattı bu nasıl adalet 33 1 Yanıtla
  • Vatandaş: Çine canavarıymış bir tokatlık hali var.Eline silah alan herkes erkek. 31 3 Yanıtla
    Adana: Yeri geliyor bir tokatlık adam 100kişi katlediyor kimseyi küçük görme 22 3
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement