58. Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

58. Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri Sahiplerini Buldu

Milliyet Gazetesi'nin, Türk sporunun vazgeçilmez geleneklerinden biri haline gelen dev organizasyonu 58.Yılın Sporcusu Anketi'nde zirveyi paylaşanlar ödüllerini rüya gibi bir gecede muhteşem bir törenle aldı.

29.05.2012 13:41

Yılın SPORCUSU ÖDÜLÜ METE BİNAY'A, YILIN SPOR ADAMI ÖDÜLÜ DE VOLEYBOL FEDERASYONU BAŞKANI EROL ÜNAL KARABIYIK'A VERİLDİ

YILIN TAKIMI ÖDÜLÜNÜ İSE YILDIZ KIZ MİLLİ VOLEYBOL TAKIMI ALDI

Milliyet Gazetesi'nin, Türk sporunun vazgeçilmez geleneklerinden biri haline gelen dev organizasyonu 58. Yılın Sporcusu Anketi'nde zirveyi paylaşanlar ödüllerini rüya gibi bir gecede muhteşem bir törenle aldı.

Denizbank'ın ana sponsorluğunda Ortaköy Esma Sultan Yalısı'nda yapılan törene spor ve iş dünyasının bir çok ünlü ismi katıldı. Şike soruşturması nedeniyle çok ciddi bir süreçten geçen Türk Futbolu'nun tarihte ilk kez tasnif dışı kaldığı geleneksel yarışın ödül töreni, muhteşem bir sezon geçiren Türk voleybolunun "gövde gösterisi" şeklinde geçti. Milliyet'in, 2011'de yılın sporcusu olarak kürsüye çıkardığı isim Türk halterinin gururu Dünya ve Avrupa şampiyonu süper yeteneği Mete Binay'dı. Törene altın madalya hedeflediği Londra olimpiyatı için yoğun bir kamp programına girdiği Tokat'tan gelerek katılan Binay, davetlilerin coşkulu alkışları arasında çıktığı podyumda ödülünü Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in elinden aldı.

Yılın Sporcusu Anketinde ikinci sırada yer alan Filenin Sultanları'nın sayı makinası ve süper yeteneği Neslihan Darnel'e ise plaketini Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar verdi. Yine olimpiyat hazırlıklarının yanı sıra annesinin yaşadığı talihsiz bir hastalık nedeniyle Almanya'da bulunan ve geceye katılamayan Dünya Şampiyonu tekvandocumuz Servet Tazegül'ün üçüncülük ödülünü ise Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'in elinden aldı.

Başkanlık koltuğuna oturduğu günden itibaren Türk voleybolu için hummalı bir çalışma içine girerek tarihi başarıların elde edilmesinde büyük rol oynayan Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Yılın Spor Adamı ödülünü Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman'dan aldı. Bisiklet ederasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu'nun ikincilik ödülünü Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Servet Yardımcı verirken, Milliyet Yazarı Derya Sazak, üçüncü olan Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan'a plaketini tesli etti.

Yıldız Kız Voleybol Milli Takımı'nın Dünya ve Avrupa şampiyonluğuna ulaşmasında en önemli rolü oynayan takım antrenörü Şahin Çatma, Yılın antrenörü ödülünü Voleybol Feoderasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık'ın elinden almanın mutluluğunu yaşadı. Başkan Karabıyık, ikinci sırada yer alan Basketbol Kadın Milli Takım Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu'nun ödülünü eşi Aylin Yıldızoğlu'na verirken, üçüncü olan Vakıfbank Kadın Voleybol Takım Antrenörü Giovanni Giudetti'nin ödülünü de Vakıfbank Voleybol Şube Sorumlusu Ramazan Yıldırım'a teslim etti.

2011 yılında Türk voleybolunun genç filizleri, Yıldız Kız Milli Takımı muhteşem bir sezon geçirdi. Ankara'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda omuzlarına şampiyonluk apoleti takarken Avrupa'nın da zirvesine isimlerini yazdırdılar. Yılın Takımı olarak anons edildiğinde podyuma davetlilerin çoşkulu alkışları arasında çıkan filenin yıldız sultanları, birincilik ödüllerini duayen spor yazarı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi eski başkanlarından Togay Bayatlı'nın elinden aldı.

Milliyet Spor Servisi tarafından belirlenen ve servisin kurucusu, ölümsüz ismi, büyük usta rahmetli Namık Sevik adına verilen Namık Sevik Ödülü'nü ise spor yazarlığının bir başka duayen ismi Erdoğan Şenay aldı. Şenay'ın bu anlamlı ödülünü yine coşkulu alkışlar arasında Milliyet Spor Servisi Müdürü Cem Şengül teslim etti.

Gecenin son ödülünü, Türk sporuna katkılarının yanı sıra 58 yıllık bir geleneğe sahip olan Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni'nin de sponsorluğunu üstlenerek sporun her alanında hizmete hazır olduğunu gösteren Denizbank aldı. Milliyet Spor Servisi Müdürü Cem Şengül, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'e teşekkür plaketini sundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 58. Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement