60 Metrelik Direkten İnen Ali Reşit'in Bu İlk Eylemi Değilmiş - Son Dakika
Güncel

60 Metrelik Direkten İnen Ali Reşit'in Bu İlk Eylemi Değilmiş

Adapazarı ilçesinde 49 saattir aşağı inmeyen eylemci sonunda dayanamayarak aşağıya indi. İsmi Ali Reşit olan eylemcinin bu ilk eylemi değilmiş.

15.08.2013 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adapazarı ilçesinde 49 saattir aşağı inmeyen eylemci sonunda dayanamayarak aşağıya indi. İsmi Ali Reşit olan eylemcinin daha öncede farklı illerde aynı eylemi yaptığı ortaya çıktı.Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde Pazartesi akşam 20.00’da başlayan baz istasyonundaki adamın eylemi bu akşam 21.00’de sona erdi. 49 saattir Baz istasyonuna ait direğin 60 metrelik platformunda duran şahıs en son Başbakanı istemiş başbakan da gelmeyince son bir veda mesajı atmıştı. Diğer mesajlarında sağır ve dilsiz olduğunu belirten eylemci son mesajında ise hem duyduğunu hem de konuşabildiğini yazdı. Akşam saatlerine doğru GSM Operatörü temsilcisine alandan herkesin uzaklaşmasını isteyen şahıs ancak bu şekilde aşağıya ineceğini belirtti. Alandan uzaklaşan ekiplerin ardından şahıs aşağıya inince 112 ekipleri çağrıldı. 49 saattir güneşin altında bekleyen şahıs görüntü alınmasını istemezken 112 ambulansında yapılan kontrollerin ardından şahıs Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Hastanenin ardından ise ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürülen şahsın nüfus cüzdanı olmadığı için bu eylemi yaptığı öğrenilirken isminin Ali Reşit olduğu ve Afgan Kökenli olduğu kaydedildi. Ali Reşit’in Afgan kökenli olduğu ve Diyarbakır’da doğduğu öğrenilirken, şahsın daha önce de İstanbul, Gaziantep, Konya, Ankara, Mersin, Adana, Diyarbakır ve Uşak’ta baz istasyonlarına çıkarak sesinin duyurmaya çalıştığı ancak hiçbirinden sonuç alamayınca çareyi Sakarya’da eylem yapmakta bulduğu öğrenildi.Şahsın son attığı mesajında yazdığı "Yaşıyorum ama ölüyüm" cümlesini de nüfus cüzdanı olmamasından dolayı yazdığı ifade edildi.

Konya 13 Eylül 2007 ‘de 60 metrelik direğe tırmanan Reşit 4 saat sonra ikna edilerek aşağıya indirilmişti.

25 Mart 2013 yılında 90 metrelik baz istasyonuna çıkarak 50 saat eylem yapan Ali Reşit’i ardından Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım ikna etmişti.

Öte yandan 22 Kasım 2010 tarihinde Adana’da Ali Osman Öksüz isimli vatandaş parasını alamadığını iddia ederek 37 bin voltluk elektrik direğine çıkarak benzer bir eyleme imza atmıştı .

Ertesi gün sabah saatlerinde itfaiye çalışanları tarafından yol parası verilen Öksüz, eylemine son verip , memleketi Osmaniye gitmişti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 60 Metrelik Direkten İnen Ali Reşit'in Bu İlk Eylemi Değilmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement