67 Yaşındaki Hukuk Öğrencisi, Mezun Olamadan Vefat Etti - Son Dakika
Güncel

67 Yaşındaki Hukuk Öğrencisi, Mezun Olamadan Vefat Etti

67 Yaşındaki Hukuk Öğrencisi, Mezun Olamadan Vefat Etti

Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğrenim gören Cemile Aynur Üstündağ, yıllar sonra yeniden başladığı eğitimini tamamlayamadan hayatını kaybetti Rektör Prof. Dr. Eruslu: ''Nefesinin son anına kadar fakültenin en çalışkan öğrencisi olarak çalıştı''

07.01.2014 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hukuk Fakültesindeki öğrenimini 1967 yılında öğrenci olayları nedeniyle yarıda bırakan ve daha sonra öğretmen olup emekliye ayrılan 67 yaşındaki Cemile Aynur Üstündağ, yıllar sonra Yalova'da yeniden başladığı hukuk eğitimini tamamlayamadan vefat etti.

İstanbul Üniversitesinden, 3 yıl önce çıkan afla yatay geçiş yaptığı Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 3'üncü sınıf öğrencisi olan emekli öğretmen Cemile Aynur Üstündağ, rahatsızlanarak kaldırıldığı özel bir hastane yaşamını yitirdi.

Üstündağ'ın cenazesi, Yalova Merkez Camisinde kılınan namazın ardından şehir mezarlığında defnedildi.

Üstündağ'ın eşi Varol Üstündağ, eşinin gençlere her zaman örnek olduğunu belirterek, "1967 senesinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine gitti fakat anarşi olayları nedeniyle devam edemedi. Genel aftan sonra İstanbul'dan naklini Yalova Üniversitesine çıkardı, 3 sene devam etti" dedi.

Cenaze törenine katılan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ise Üstündağ'ın Türkiye'nin en yaşlı öğrencilerinden biri olduğunu kaydederek, "Hukuk fakültesinde en devamlı ve en çalışkan öğrencimizdi. 'Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz' hadisine uygun olarak beşikten mezara kadar ilim tahsil etti. Nefesinin son anına kadar hukuk fakültesinin en çalışkan öğrencisi olarak çalıştı" diye konuştu.

Hukuk fakültesinin dekan vekili Doç. Dr. Yıldırım Torun da "Kaybına çok üzüldük. İsterdik ki fakültemizden mezun olsun. Nasip böyleymiş" ifadesini kullandı.

Cenaze törenine, Üstündağ'ın üniversiteden çok sayıda sınıf arkadaşı da katıldı. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 67 Yaşındaki Hukuk Öğrencisi, Mezun Olamadan Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement