71 Yaşında Her Gün Kilometrelerce Yürüyüp Simit Satıyor - Son Dakika
Güncel

71 Yaşında Her Gün Kilometrelerce Yürüyüp Simit Satıyor

Amasya'nın Taşova ilçesinde simitçilik yapan 71 yaşındaki Ahmet Kumluçay, simit satmak için her gün kilometrelerle yol katediyor.

10.05.2017 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CİHAN OKUR - Amasya'nın Taşova ilçesinde simitçilik yapan 71 yaşındaki Ahmet Kumluçay, simit satmak için her gün kilometrelerle yol katediyor.

İlçede uzun yıllar fırıncılık yaptıktan sonra 20 yıl önce emekli olan ve eşiyle yaşayan 4 çocuk babası Kumluçay, ilerlemiş yaşına rağmen Taşova sokaklarında simit satarak ek gelir elde etmeye çalışıyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla simitlerini fırından alan Kumluçay, çoğu gün 15 saat Taşova'yı sokak sokak gezerek rızkını arıyor. Simit satmak için otobüs durakları, okul önleri, kahvehaneler ve pazar yerlerini dolaşan Kumluçay, tezgahındaki simitleri bitirmeden evine dönmüyor.

Kumluçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğini severek yaptığını, bu zamana kadar hiç yorgunluk hissetmediğini söyledi.

Hiçbir sağlık sorunu bulunmadığını, işini zevk alarak yaptığını dile getiren Kumluçay, "7 yaşında çalışmaya başladım. Çocukluğumdan beri çalışmaya alışkınım. Sağlığımı çalışmaya borçluyum. Ben çalışmasam hasta olurum. Ramazan ayında çalışmıyorum, hemen hastalanıyorum." ifadesini kullandı.

Günde en az 15 saat gezdiğini, gün içinde yaklaşık 30 kilometre yol katettiğini anlatan Kumluçay, çocuklarını helal para kazanarak büyüttüğünü, o yüzden hiç yorgunluk çekmediğini vurguladı.

Yapılan işin ne olduğunun değil, helal para kazanmanın önem taşıdığının altını çizen Kumluçay, şunları kaydetti:

"Şimdiki gençler çalışmak istemiyor, kolay yoldan para kazanmak istiyor ama emek vermeden kazanılan paranın bir değeri olmaz. Gençler simit satmaktan utanıyor. Neden utanıyor bilmiyorum, bu işi yapmanın neresi ayıp. Ben kimseye muhtaç olmadan ekmeğimi kazanıyorum. 'Bu yaşta niye çalışıyorsun' diyenlere kızıyorum. Çalışmanın yaşı olmaz, helalinden kazandıktan sonra her zaman çalışabilirsin. Ben işimi severek yapıyorum, sevmediğim işi kimse bana yaptıramaz."

İlçede esnaflık yapan Yusuf Koca da Kumluçay'ın çalışma azminin gençlere örnek olduğunu belirterek, "Mehmet amcamız Taşova'yı sokak, sokak gezen çalışkan bir amcamız. Allah ona her zaman bol kazanç versin ve sağlık versin." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 71 Yaşında Her Gün Kilometrelerce Yürüyüp Simit Satıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement