8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Güncel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Sakarya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kent merkezi ve ilçelerinde program düzenlendi.

08.03.2018 16:06

Sakarya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kent merkezi ve ilçelerinde program düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, bir otelde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara her zaman pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi.

Özellikle sosyal konularda, kadınlara ve çocuklara yönelik projelere öncelik verdiklerini ifade eden Toçoğlu, şunları kaydetti:

"Aileyi güçlendirmeye ve aile sorunlarını çözmeye yönelik programlar geliştirdik. Sosyal Gelişim Merkezimiz, mimarisiyle ve uyguladığı programlarla tüm Türkiye'ye örnek oldu. Ayrıca, Sakarya olarak göğsümüzü kabartan, başarılarıyla bizi gururlandıran kadın sporcularımız var. SAMEK kurslarımızda, öğretim üyesinden ev hanımına kadar birçok kadın, içlerindeki güzellikleri sanata dönüştürüyor. Bu bakış açısıyla kadınlarımıza destek olmaya devam edeceğiz."

Programa, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun eşi Esma Balkanlıoğlu, Toçoğlu'nun eşi Gönül Toçoğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya'nın eşi Meliha Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, KADEM İl Temsilcisi Zehra Toçoğlu ile kadın çalışanlar katıldı.

CHP'li kadınlar Atatürk Anıtı'na çelenk koydu

CHP Kadın Kolları üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Kadın Kolları Başkanı Azize Çekeroğlu, burada yaptığı konuşmada, 8 Mart'ın bütün dünyada kadınların, her alanda eşitlik ve özgürlük taleplerini en gür sesle haykırdıkları birlik ve dayanışma günü olarak kutladığını ifade etti.

Kadınlara eşit hakların verilmesinin dünya barışını güçlendireceğini belirten Çekeroğlu, şunları kaydetti:

" Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kadınlarımıza en büyük armağanı siyasal ve sosyal alanda erkekle eşit hakların verilmesidir. Türk Medeni Kanunu'nda Türk kadınını gelişiminin önündeki engellerin önemli bir bölümü ortadan kaldırmıştır. Anayasa değişikliği ile kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmış iş kanununu 1936'da yürürlüğe girmesi ile kadınların çalışma hayatına düzenleme getirmiştir."

Konuşmaların ardından kadınlara çiçek takdim edildi.

CHP Pamukova İlçe Başkanı Ali Teke, Kadın Kolları Başkanı Melahat Kapucu da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara çiçek ve kahve dağıttı.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor'dan kadınlara destek

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Sakarya Büyükşehir Belediyespor, pazartesi günü evinde oynayacağı Muratbey Uşak maçına tüm kadınların ücretsiz girebileceği bildirildi.

Kulüpten yapılan açıklamada, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle pazartesi günü evimizde oynayacağımız Muratbey Uşak maçına kadın taraftarlarımız kimliklerini göstererek salona ücretsiz olarak girebileceklerdir." ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement