'8.uluslararası Kars Aşıklar Bayramı' Renkli Görüntülere Sahne Oluyor - Son Dakika
Yerel

'8.uluslararası Kars Aşıklar Bayramı' Renkli Görüntülere Sahne Oluyor

\'8.uluslararası Kars Aşıklar Bayramı\' Renkli Görüntülere Sahne Oluyor

Kars Belediyesi tarafından bu yıl 8.düzenlenen 'Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı' başladı.

22.02.2013 19:01

Kars Belediyesi tarafından bu yıl 8. düzenlenen 'Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı' başladı.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, aşıkların bir taraftan içinde yaşadığı cemiyetin kültürel değerlerini korumaya çalıştığını, diğer taraftan da toplumsal uzlaşmaya ve kaynaşmaya önem verdiğini söyledi.

Bozkuş, "Geniş halk kitlelerinin soluğu olan aşıklar, geçmişin kültürel dokularını en iyi özümseyen, koruyan ve kollayan kültür elçileridir. Aşıklarla başlayan kültür entegrasyonu toplumu kuşatan bir yapı oluşturmuştur.

Her şeyin temeli sözdür" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Maksut Koca, Günay Yıldız ve Yener Yılmazoğlu, saz çalıp türkü söyleyerek, "8. Uluslararası Aşıklar Bayramı"nı başlattı. Daha sonra sahne alan aşıkların atışmaları sık sık salonu dolduran kalabalığın alkışlarıyla kesildi. Yarışmaya Azerbaycan'dan katılan Ramin Garayev ile Kazaklistan'dan katılan Maria Bitemir ve Bekzan Kopbossynov, salondakilerin ilgi odağı oldu.

Daha sonra atışmalarla devam eden 8. Uluslar arası Kars Aşıklar Bayramı'na Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ahmet Arslan, Başsavcı Mustafa Köylü, Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya, kurum ve daire amirlerinin yanı sıra binlerce Karslı katıldı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel '8.uluslararası Kars Aşıklar Bayramı' Renkli Görüntülere Sahne Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement