9. Cumhurbaşkanı Demirel'in Vefatı - Son Dakika
Yerel

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in Vefatı

Solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy Mahallesi'nde defnedilmesi bekleniyor.

17.06.2015 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy Mahallesi'nde defnedilmesi bekleniyor.

İslamköy Mahallesi'nde defnedilmesi beklenen Demirel'in mezarının nerede olacağı henüz kesinlik kazanmadı. Demirel'in Çalca Tepesi'nde 58 bin metrekare alana kurulu anıt mezara veya mahalle mezarlığındaki aile kabristanında eşi Nazmiye Demirel'in yanına defnedilmesi bekleniyor.

58 bin metrekare alana kurulu anıt mezar

Yapımına Demirel'in kardeşi Şevket Demirel tarafından 2000 yılında başlanan anıt mezar, İslamköy ve Isparta'yı kuş bakışı görüyor. Çam ağacı fidanlarının dikilmeye başlanmasıyla yapımına başlanan anıt mezar alanında fidanların sulanması için havuz oluşturuldu. Bu havuzların sayısı Şevket Demirel tarafından ağabeyinin 9'uncu Cumhurbaşkanı olmasını temsilen 9'a çıkarıldı.

Tepedeki Demirel heykelinin yanında çukur halde bulunan mezar yeri ise henüz tamamlanmadı.

Demirel'in cenazesinin defnedilmesi beklenen ikinci yer ise aile kabristanlığı. Eşi Nazmiye Demirel ile annesi Ümmühan Demirel ve babası Hacı Yahya Demirel'in mezarının da bulunduğu kabristanlıkta Demirel'in defnedileceği yer, eşi Nazmiye Demirel'in mezarının yanı olarak planlandı.

Mezar yeri ailenin isteğine göre belirlenecek

Atabey Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, AA muhabirine, şu aşamada Demirel'in defin yeri olarak iki alternatif bulunduğunu söyledi.

Demirel'in aile mezarlığına mı yoksa anıt mezara mı defnedileceğinin ailenin isteğine göre belli olacağını vurgulayan Çelik, "Bu iki yerden biri belirlenecek, ona göre çalışma yapılacak. Yer henüz belirlenmediği için çalışma başlatılmadı. Büyük ihtimale mezar yeri bugün belli olur" dedi.

İslamköy Mahallesi Muhtarı Hakkı Gökçınar de gazetecilere yaptığı açıklamada, Demirel'in vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendiğini dile getirdi.

Demirel'in nereye defnedileceğinin henüz netlik kazanmadığını ifade eden Gökçınar, mezarın Çalca Tepesi'ndeki anıt mezar ya da mahalle mezarlığındaki aile kabristanlığında olmasının beklendiğini bildirdi.

Henüz kendilerine bir bilgi gelmediğini dile getiren Çökçınar, kesin olmamakla Demirel'in cenazesinin 19 Haziran Cuma günü defnedilmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement