"9. Dursun Akçam Kültür Sanat Günleri" Başladı - Son Dakika
Yerel

"9. Dursun Akçam Kültür Sanat Günleri" Başladı

Dursun Akçam Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen "Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri" başladı.

10.05.2013 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dursun Akçam Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen "Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri" başladı.

Vakfın yönetim kurulu başkanı Dr. Alper Akçam, Dursun Akçam Kültür Evi'nde düzenlenen açılış töreninde, her yıl düzenledikleri etkinliklerle hem halk kültürünü yaşatmayı hem de Dursun Akçam'ı anmayı amaçladıklarını ifade etti.

Dursun Akçam Kültür Sanat Günleri dolayısıyla kültürel alanda önemli etkinlikler düzenlediklerini belirten Akçam, "Halkın kültür ve sanat yaşamındaki önemli boşlukları bu etkinlikler ve faaliyetlerle doldurmaya çalışıyoruz. Eğitim sorununa yer veriyoruz. Halkın kültürünü yerel, ulusal, evrensel, çoğulcu, barışçıl ve dayanışmacı halk kültürünün temel anlayışı olan imececi bir anlayışla tanıtmaya çalışıyoruz" dedi.

Akçam, bu yılki etkinliklerin konusunun "Göç ve Göç Kültürü" olduğunu belirtti.

Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan ise "Dursun Akçam Kültür Sanat Günleri"nin bölgeye getirisin ve katkısının çok büyük olduğunu dile getirerek, her yıl zevkle katıldığını ve destek olacağını söyledi.

Satranç ve karikatür alanlarında dereceye girenlere ödüller verildi. Programda "Toprağın Çocukları" filmi gösterildi. - ARDAHAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '9. Dursun Akçam Kültür Sanat Günleri' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement