937 Gün Sonra Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

937 Gün Sonra Toprağa Verildi

Belçika'da 2010 yılında hayatını kaybeden ve 937 gündür morgda tutulan kardeşler toprağa verildi.

09.04.2013 17:33  Güncelleme: 11:13

Brüksel'de dün düzenlenen cenaze töreninin ardından yakınları tarafından teslim alınan Aygün kardeşlerin cenazeleri, sabaha karşı havayoluyla Eskişehir'e getirildi. Karayoluyla memleketleri Emirdağ'ın Güveççi Köyü'ne götürülen Aygün kardeşlerin cenazeleri, bir süre Dereçine Mahallesi'ndeki evlerinin önünde Emirdağ Belediyesi'nin tahsis ettiği ambulansta bekletildi. Vatandaşlar, Aygün ailesine baş sağlığı diledi. Cinayete kurban giden Aygün kardeşler için tam 940 gün sonra Güveççi Köyü Camii'ne cenaze töreni düzenlendi. Törene, Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Emirdağ Belediye Başkanı AK Partili Cengiz Pala, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkan Yardımcısı Gürsel Dönmez, Aygün kardeşlerin babası Vahit Aygün, annesi Naciye Aygün, kız kardeşleri Hatice Elmalı, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GURBETTE ÖLENLER ŞEHİTTİR

Cami avlusunda yan yana konulan tabutların başına giden anne Naciye Aygün ve kızı Hatice Elmalı, uzun süre gözyaşı döktü. Yakınları tarafından teselli edilen gözü yaşlı kadın, daha sonra kendilerine ayrılan yere oturtuldu. Ardından Süleyman Aygün ile Uğur Aygün kardeşler için öğle vakti cenaze namazı kılındı.

Kütahya Merkez Ali Paşa Camii imamı Şükrü Uymaz'ın kıldırdığı cenaze namazında kadınlar da erkeklerin sağ tarafında ve önünde saf tuttu. Namaz öncesi konuşan İmam Şükrü Uymaz, Müslümanlık inancında Hz. Muhammed'in gurbette ölenlerin de şehit sayıldığı belirterek, Aygün kardeşlerin hunharca katledildiğini söyledi. Aygün kardeşlerin cinayete kurban gitmesi sebebiyle cennete gideceğini belirten Uymaz, ölenlerin masum olduğunu, cinayeti işleyenlerin ise ebedi cehenneme gideceğini söyledi.

KIRMIZI-BEYAZ GÜLLERLE DONATTI

Cenaze namazının ardından vatandaşların omuzlarda Güveççi Köyü Mezarlığı'na kadar taşıdığı Aygün kardeşlerin cenazeleri yan yana toprağa verildi. Defin sırasında tabutlara sarılarak öpen Naciye Aygün ve Hatice Elmalı, defin sonrasında mezarları kırmızı- beyaz güllerle donattı. Mezarların toprağını okşayan anne Aygün, ağıtlar yaktı.

SAVCILAR İNCELEME YAPMAYA GELDİ

Cenazelerin 3 yıldır morgda bekletilmesini eleştiren köy muhtarı Nuri Karakoç, Belçikalı savcıların 1 yıl önce köye gelip inceleme yaptığını açıkladı. Savcıların o dönemde cenazeleri kısa süre içinde göndereceklerini kendilerine söylediğini anlatan Karakoç, Yolculuk sırasında cenazelerin başına herhangi bir şey gelmesinden korktukları için teslim etmemişler. Cinayetin ardından cenazeler 937 gün sonra teslim edildi. Ancak 940 gün sonra toprağa veriyoruz dedi.

Aygün kardeşlerin Belçika'daki komşuları Ramazan Kavak ise Cenazeleri alamadıkları için aile 3 yıldır perişandı. Bu olay sadece Belçika'da değil tüm Avrupa'da yaşayan Türklerin psikolojisini bozdu diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 937 Gün Sonra Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement