AB Yetkilisi Ashton'ın Mısır Ziyareti - Son Dakika
Güncel

AB Yetkilisi Ashton'ın Mısır Ziyareti

Mısır Dışişleri Bakanı Amr, Ashton ile bir araya geldi Amr: " Suriyeli tüm muhaliflerin Cenevre 2 konferansına katılmasını sağlamak için çaba sarf ediyoruz"

19.06.2013 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Amr,  Ashton ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Mısır'ın tüm Suriyeli muhalifleri Cenevre-2 konferansında bir araya getirmek için yoğun çaba sarf ettiğini belirtti.

Amr, "Mısır, daima krizin çözümü için müzakereden yanaydı. Biz tüm Suriyeli muhalif güçleri, Cenevre-2 konferansına temsilci olarak katılmalarını sağlamak üzere bir araya getirmek için çaba sarf ediyoruz. AB ve Mısır, konferansın başarıyla sonuçlanmasına önem veriyor" dedi.

Suriye'deki durumun trajik olduğu konusunda AB ile aynı düşüncede olduklarını belirten Amr, şunları söyledi:

"Suriye'de gün geçtikçe sorunlar artıyor. Ülkede ölü sayısı 100 bine yaklaştı hatta bazıları bu rakamı geçtiğini söylüyor. Suriye dışında 1.5 milyon sığınmacı var. Ülke içinde oturdukları yerleri terk ederek başka şehirlere göç etmiş 4 milyon kişi var. AB ile bu durumun devam etmesinin kabul edilemez olduğu konusunda hemfikiriz. Ashton, Lübnan ziyareti sırasında ülkede bulunan Suriyeli sığınmacıları gördü. Biz, acil çözüme ulaşmak için çalışma konusunda anlaşmaya vardık. Siyasi olarak ya da müzakerelerle çözüme ulaşmak için önümüzde Cenevre-2 yolu var."

Ashton ise "Biz, sonunda kanın durmasını sağlayabileceğimiz, savaşı bitirecek ve barışı gerçekleştirebileceğimiz önemli bir çözüm olarak, siyasi çözüm bulunmasına katkı sağlamak için Cenevre-2 konferansına destek veriyoruz" dedi.

Suriyeli sığınmacılar konusuna da değinen Ashton, "Bölgeyi gezdim ve ülkelerinden çıkarak başka ülkelere sığınan birçok kişi olduğunu gördüm. Mısır'ın da içinde bulunduğu, sığınmacıları kabul eden tüm ülkelere selamlarımı yolluyorum" diye konuştu. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Yetkilisi Ashton'ın Mısır Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement