ABD'de askeri üsse silahlı saldırı: 3 ölü, 8 yaralı - Son Dakika
Dünya

ABD'de askeri üsse silahlı saldırı: 3 ölü, 8 yaralı

ABD'nin Florida eyaletindeki Pensacola Deniz Hava Üssü'ne silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırgan öldürülürken, saldırganın ateşinde de bir kişi hayatını kaybetti. Üsse giriş-çıkış kapatıldı.

06.12.2019 17:31  Güncelleme: 23:04

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde donanmaya ait bir üste silahlı saldırı düzenlendi.

Üssün bulunduğu Escambia Şerifliği Sözcüsü Amber Southard, kolluk kuvvetlerinin, Donanma Hava İstasyonu Pensacola'da silahlı saldırı düzenleyen kişiyi öldürdüğünü açıkladı.

SALDIRGAN 1 KİŞİ ÖLDÜRDÜ

Escambia Şerifi David Morgan ise yaptığı açıklamada, saldırı sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin ise yaralanarak hastaneye kaldırıldığını vurguladı.

ÜSSE GİRİŞ-ÇIKIŞ KAPATILDI

Yerel yetkililer ve Donanma Hava İstasyonu Pensacola'nın Facebook sayfasında da üssün girişlerinin kapatıldığı belirtildi. Amerikan medyası, askeri yetkililere dayandırarak verdiği haberinde saldırının sabah saat 06:30 sularında başladığını aktardı.

Üste 16 binden fazla askeri, 7 bin 400 de sivil personel görev yapıyor. Saldırının nedeni ve saldırganın kimliği hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

TRUMP, SALDIRI SONRASI KRAL SELMAN'I ARADI

ABD Başkanı Trump, bu sabah Florida eyaletinde Donanma Hava İstasyonu Pensacola'da Suudi Arabistan vatandaşı olduğu belirtilen bir kişinin düzenlediği silahlı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Trump, "Kral Selman bin Abdülaziz el-Suud, saldırganın barbarca eylemlerinden dolayı Suudi Arabistan halkının çok öfkeli olduğunu söyledi ve bu kişinin eylemlerinin hiçbir şekilde Amerikan halkına sevgi besleyen Suudilerin hissiyatlarını yansıtmadığını belirtti" dedi.

ABD\'de askeri üsse silahlı saldırı: 3 ölü, 8 yaralı

Son Dakika Dünya ABD'de askeri üsse silahlı saldırı: 3 ölü, 8 yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement