Müslüman Mahkum, İdamı İçin Yanında İmam İsteyince İnfazı Durdu - Son Dakika
Güncel

Müslüman Mahkum, İdamı İçin Yanında İmam İsteyince İnfazı Durdu

İstinaf Mahkemesi, Müslüman bir mahkumun infazı sırasında yanında imam istemesi üzerine haklarını ihlal edip etmediğine hükmetmek için idamı durdurdu.

07.02.2019 10:14  Güncelleme: 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'deki 11. Bölge İstinaf Mahkemesi, 1995 yılında 15 yaşındaki bir genci öldürmekten idama mahkum edilen 42 yaşındaki Müslüman mahkum Dominique Ray'in perşembe gecesi planlanan infazını bir gün önce engelleme kararı aldı.

YANINDA İMAM İSTEYİNCE İDAM KARARI DURDU

Dominique Ray, zehirli iğneyle yapılan infazı sırasında cezaevi papazının yanında dua etmesine karşı çıkarak işlem sırasında yanında bir imamın bulunmasını talep etti. Ray'in talebi, infaz odasına sadece cezaevi çalışanlarının girebileceği gerekçesiyle reddedildi.

MAHKUM HAKLI BULUNDU

Mahkemenin kararında, infaz odasında Hristiyan mahkumların ihtiyaçları için papaz bulunduran Alabama eyaletinin, Müslüman ve diğer dinlere mensup kişilere bu ayrıcalığı tanımayı kabul etmeyerek anayasa hükümlerine aykırı hareket etmiş göründüğü ifadesi kullanıldı.Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin Alabama Şubesi (CAIR), Ray'in talebini haklı bulduğunu açıklayarak istinat mahkemesinin kararından duyulan memnuniyeti dile getirdi.

Müslüman Mahkum, İdamı İçin Yanında İmam İsteyince İnfazı Durdu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Müslüman Mahkum, İdamı İçin Yanında İmam İsteyince İnfazı Durdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement