Adana'da Kültür-Sanat Buluşması - Son Dakika
Güncel

Adana'da Kültür-Sanat Buluşması

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Adana'nın kültürüne, tarihine dikkati çekmek amacıyla buradayız. İçinden ırmak akan nadir şehirlerden olan Adana, tarih boyunca dünyanın en önemli stratejik merkezlerinden bir tanesi olmuştur.

27.03.2018 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Adana'nın kültürüne, tarihine dikkati çekmek amacıyla buradayız. İçinden ırmak akan nadir şehirlerden olan Adana, tarih boyunca dünyanın en önemli stratejik merkezlerinden bir tanesi olmuştur." dedi.

Yayman, bakanlıkça düzenlenen Kültür-Sanat Buluşmaları programı kapsamında, Vali Mahmut Demirtaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari ve kentteki diğer ilgililerle Yeni Adana Müze Kompleksinde bir araya geldi.

Türkiye'nin bir bütün olarak dünyanın en büyük açık hava müzesi olduğunu belirten Yayman, Adana'nın da bu büyük müzenin en büyük parçalarından biri olduğunu ifade etti.

Yayman, Kültür-Sanat Buluşmalarının ilkini Adana'da gerçekleştirdiklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O görüntülerde söylendiği gibi, 'Anlatmaya, konuşmaya gerek yok. Her şey muhteşem. Görüyorsunuz.' Adana bereket şehri, bereketli topraklar. Adana'nın kültürüne, tarihine dikkati çekmek amacıyla buradayız. İçinden ırmak akan nadir şehirlerden olan Adana, tarih boyunca dünyanın en önemli stratejik merkezlerinden bir tanesi olmuştur. Allah'ın en cömert davrandığı vilayetlerimizden biri."

"Kentin her ilçesinde tarihi eserler var"

Vali Mahmut Demirtaş da Adana'nın tanıtımı için bir araya geldiklerini belirterek, "Adana gerçekten bir açık hava müzesi. Kentin her ilçesinde tarihi eserler var. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Adana, hem tarımda hem turizmde hem de sanayide ciddi anlamda ilerleme kaydetmiştir. Belli bir dönem duraklama olmuş ama inşallah yeninden eski günlerine dönecektir." diye konuştu.

Demirtaş, kentteki diğer kültür ve turizm varlıklarıyla ilgili de bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Yayman ve diğer katılımcılar müzeyi gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'da Kültür-Sanat Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement