Adana'daki "Namus" Cinayeti Davası - Son Dakika
Yerel

Adana'daki "Namus" Cinayeti Davası

Kocasıyla sorun yaşayan ablasını başkasından hamile kaldığı gerekçesiyle öldüren zanlı ve azmettirdiği öne sürülen amcası ile halasının kocasının yargılanmasına devam edildi.

04.04.2011 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da kocasıyla sorun yaşayan ablasını başkasından hamile kaldığı gerekçesiyle boğazını ve bileklerini keserek öldürdüğü iddia edilen zanlı ve azmettirdiği öne sürülen amcası ile halasının kocasının yargılanmasına devam edildi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık M.B (23) ve azmettirdiği öne sürülen tutuksuz sanıklar amcası İ.B (48) ile halasının kocası B.B (45) hazır bulundu.

Sanık M.B, savunmasında, 3 çocuk annesi olan ablası H.P'un başka birinden hamile kaldıktan sonra kürtaj yaptırdığını ve eşinden ayrıldığını söyledi.

Sürekli alkol kullanan biri olduğunu, olaydan önce de alkol aldığını belirten sanık M.B, savunmasını şöyle sürdürdü:

"Ablamı, ayrıldığı eşinin yanından aldıktan sonra önce İstanbul'daki ağabeyimin yanına, istemiyorsa diğer ablamın yanına götürebileceğimi söyledim. Birlikte taksiye bindik. Ancak taksiyle giderken inmek istedi ve bana istediği gibi yaşayabileceğini, isterse genelevde bile çalışacağını söyledi. Taksiden indikten sonra da cam parçalarıyla bileklerini kesti. Küfür ederek bana saldırdı. Ben de elimdeki bıçağı rastgele salladım. Salladığım bıçak boğazını kesmiş. Olaydan sonra Bekir Bayar'ın evine gidip üzerimi değiştirdim. Bu olaydan da halama bahsettim. Kanlı elbiseleri Çatalan Barajı yakınında yakıp bıçağı baraja attım. Bu olaydan önce diğer sanıklarla görüşmem olmadı."

Tutuksuz yargılanan sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Sanığın eşinin yeğeni olduğunu belirten B.B, parayı sanığın İstanbul'a gitmek istediğini söylemesi üzerine verdiğini söyledi.

Duruşma sonunda, cumhuriyet savcısı, sanık M.B'ın ablasını evli oldu halde başka biriyle birlikte olup hamile kalarak "namuslarına leke getirdiği" gerekçesiyle "töre saikiyle" öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını, olayı azmettirdiği öne sürülen tutuksuz sanıklar İ.B ve B.B'nin ise delil yetersizliğinden beraatini talep etti.

Öldürülen H.P eski kocası M.P, önceki ifadesinde "Beni aldattığı için konuşarak ayrıldık. İlaç içtiği için götürdüğüm hastanede de kürtaj yaptılar. Hastaneden ayrıldıktan sonra da kardeşine teslim ettim. Sonrasını bilmiyorum" demişti.Sanıklar hakkında H.P'un 16 Ekim 2010'da Sarıhamzalı Mahallesi'nin yakınındaki drenaj kanalında boğazı ve bilekleri kesilerek öldürülmesiyle ilgili dava açılmıştı.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'daki 'Namus' Cinayeti Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement