Adana Sanayi Odası'nda Vergi Uygulamaları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Adana Sanayi Odası'nda Vergi Uygulamaları Masaya Yatırıldı

Adana Sanayi Odası\'nda Vergi Uygulamaları Masaya Yatırıldı

Adana Sanayi Odası Başkanı (ADASO) Zeki Kıvanç, dolaylı vergilerin yüksekliğinin Türk ekonomisinin en önemli sorunlarından biri olmasından yakınırken, Deloitte Türkiye Vergi Hizmetleri Lideri Ahmet Cangöz, vergide sık sık yapılan değişikliklerin tedirginlik ve sıkıntı yarattığını, Türkiye’nin vergi yönünden yatırıma en elverişli ülkeler arasında bulunmadığını söyledi.

13.12.2013 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Sanayi Odası Başkanı (ADASO) Zeki Kıvanç, dolaylı vergilerin yüksekliğinin Türk ekonomisinin en önemli sorunlarından biri olmasından yakınırken, Deloitte Türkiye Vergi Hizmetleri Lideri Ahmet Cangöz, vergide sık sık yapılan değişikliklerin tedirginlik ve sıkıntı yarattığını, Türkiye'nin vergi yönünden yatırıma en elverişli ülkeler arasında bulunmadığını söyledi.

Adana Sanayi Odası (ADASO) ve Deloitte Firması işbirliğiyle düzenlenen panelde, "Vergi Uygulamalarında 2013 Değerlendirmeleri ve 2014 Beklentileri" tartışıldı.

Adana Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen toplantının açılışında konuşan ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Türkiye'de dolaylı vergilerin toplam vergiler içindeki payının yüzde 46, dolaysız vergilerin milli gelire oranının ise yüzde 14 olarak açıklandığını belirterek, doğrudan vergilerin yüksek oranda gerçekleşmemesinin ekonominin en önemli sorunlarından biri olduğunu bildirdi.

Türkiye'de kayıt dışı ekonominin milli gelire oranının yüzde 26,5 düzeyinde bulunduğunu, bu oranın Avrupa Birliği'nde yüzde 18,5 olduğuna dikkat çeken Kıvanç, ülkemizde son yıllarda alınan tedbirler ve yeni uygulamalarla, kayıt dışı ekonomiye karşı büyük bir mücadele sergilendiğini belirtti.

Kıvanç, bu durumun beraberinde birçok yeni uygulama ve mevzuat değişikliğini getirdiğini ifade ederek, yeni mevzuat ve uygulamaların takip edilmesi, firmalarda gerekli çalışmaların yapılması için profesyonel hizmet verecek kurumlara ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Deloitte Türkiye Vergi Hizmetleri Lideri Ahmet Cangöz de, yaptıkları 'Avrupa Vergi Anketi' çalışmasının vergide en büyük sorunun belirsizlik olduğunu ortaya koyduğunu bildirdi. Bir ülkede yatırım yapılabilmesi için o ülkenin nispeten kolay ya da zorlu bir ülke olarak adlandırılmasında yatırımcılara göre vergi konularındaki belirsizlik veya belirginliğin ilk sırada geldiğini vurgulayan Cangöz, Türkiye'nin vergi yönünden yatırıma en elverişli ülkelerden biri olmadığını, ancak bu konuda son sıralarda da bulunmadığını ifade etti.

Vergi gibi konuların sık sık değişmesinin tedirginlik ve sıkıntılar yarattığını belirten Cangöz, günümüzde şirketlerin yaşanan değişiklikleri takip edebilmek için vergi ile ilgili özel birimler kurmaya ve vergi yöneticiliği oluşturmaya başladıklarını sözlerine ekledi.

Toplantıda daha sonra, Deloitte Türkiye Vergi Hizmetleri Ortakları Tufan Teksoy, "Dönem Sonu Envanter İşlemlerinde Özellikli Konular", Sebahattin Erdoğan, "Vergide Güncel Gelişmeler ve Dikkat Edilecek Hususlar", Serdar Aksoy "Vergi İncelemelerinde Dikkat Edilecek Hususlar",Hülya Yılmaz, "Transfer Fiyatlaması Raporu" ve Cahit Gökçelik "Gümrük Mevzuatında 2013 Yılında Öne Çıkanlar ve Gümrük İncelemelerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler" konularında açıklamalarda bulundu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adana Sanayi Odası'nda Vergi Uygulamaları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement