Add Başkanı Çölaşan: Mesele Kitap Meselesi Değil, Milli Değerler Yokediliyor - Son Dakika
Güncel

Add Başkanı Çölaşan: Mesele Kitap Meselesi Değil, Milli Değerler Yokediliyor

Add Başkanı Çölaşan: Mesele Kitap Meselesi Değil, Milli Değerler Yokediliyor

Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, ders kitaplarında İstiklal Marşı, Öğrenci Andı ve Atatürk posterine yer verilmediği iddialarına ilişkin yaşanan olaya sadece bir kitap olayı olarak bakılamayacağını belirterek, "90"...

21.08.2013 14:37

Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, ders kitaplarında İstiklal Marşı, Öğrenci Andı ve Atatürk posterine yer verilmediği iddialarına ilişkin yaşanan olaya sadece bir kitap olayı olarak bakılamayacağını belirterek, "90 yıllık Cumhuriyetin yıkım sürecinde Milli Eğitim de bu rejimi yıkan düşüncenin zihniyet ürünü olarak tabii ki milli değerlerin tümünü yok etmekte Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, ders kitaplarında İstiklal Marşı, Öğrenci Andı ve Atatürk posterine yer verilmediği iddialarına ilişkin, yaşanan olaya sadece bir kitap olayı olarak bakılamayacağını belirterek, "90 yıllık Cumhuriyetin yıkım sürecinde Milli Eğitim de bu rejimi yıkan düşüncenin zihniyet ürünü olarak tabii ki milli değerlerin tümünü yok etmekte" diye konuştu.

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir'in gündeme getirdiği kitapların hazırlanmasında bazı yayınevleri tarafından yönetmeliğe uyulmadığı, İstiklal Marşı, Öğrenci Andı ve Atatürk posterine bilinçli olarak yer verilmediği iddiasına tepkiler sürüyor.

Konuya ilişkin ANKA'ya değerlendirmelerde bulunan Tansel Çölaşan, bu olayın tek başına bir Milli Eğitim olayı olarak düşünmemek gerektiğini vurguladı. Çölaşan, "Bir süredir milli devlet modeli olan Cumhuriyet'in itibarsızlaştırılması ve yıkılması süreci var. Kitaplarda yer alan İstiklal Marşı, Öğrenci Andı ve Atatürk posteri milli devlet modelinin unsurlarıdır. Cumhuriyet devleti bir milli devlettir. Milli devletin de bayrağı, milleti, marşı, onun kurucusu değerlidir. Dolayısıyla bunlar milli devlet yapılanmasında bu milli devleti yaşatan güçlerdir. Milli beraberliğin simgeleridir. Bir vatan, bir millet ve o milleti meydana getiren unsurların yan yana yaşaması için ortak değerleri vardır. ve o değerler özellikle ilköğretim kitaplarında yer alır ki çocuklar vatanı, milleti, cumhuriyeti, ülkesini severek yetişsinler. Bunun adı Milli Eğitimdir. Milli Eğitim tek başına bir şey değildir. Bir rejimin parçasıdır ve rejimler genelde eğitimle gelecek kuşaklarını yetiştirirler" dedi.

Yaşanan olaya sadece bir kitap olayı olarak bakılamayacağını değinen Çölaşan, "Dolayısıyla milli devlet modelinin yıkım sürecinde vatandaşların bir birlerine düşürülmesi, ayrılıkçı politikalarla 90 yıllık Cumhuriyetin yıkım sürecinde Milli Eğitim de bu rejimi yıkan düşüncenin zihniyeti ürünü olarak tabii milli değerlerinin tümünü yok etmekte. Bu olayı böyle bakmak lazım" diye konuştu.

İddialara konu yayın evinin derhal kapatılarak, sorumlular hakkında kovuşturma başlatılması gerekildiğini ifade eden Çölaşan, "Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişleri kendi yönetmeliklerine aykırı olarak basılan kitapların satış ve dağıtımını durdurarak, denetimi yapmayan Milli Eğitim görevlilerinin sorumlu olarak incelemeye tabi tutulmalı" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Add Başkanı Çölaşan: Mesele Kitap Meselesi Değil, Milli Değerler Yokediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement