ADÜ Öğretim Üyesinin Kitaplarına TÜBA'dan Ödül Yağmuru - Son Dakika
Yerel

ADÜ Öğretim Üyesinin Kitaplarına TÜBA'dan Ödül Yağmuru

ADÜ Öğretim Üyesinin Kitaplarına TÜBA\'dan Ödül Yağmuru

ADÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel'in yazdığı kitaplar, Türkiye Bilimler Akademisi tarafından ödüle ayık görüldü.

08.08.2014 11:26  Güncelleme: 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel'in yazdığı kitaplar, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından ödüle ayık görüldü.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), bilim alanında ki prestij ödüllerinin üniversite seviyesinde, Türkçe telif eser yazanlar veya yabancı bir dildeki eseri düzgün ve anlaşılır bir Türkçe kullanılarak çevirenleri ödüllendirmek amacıyla her yıl düzenlediği "Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri" yarışmasında, sahiplerini bulmasını sağlıyor. 2013 yılı ödüllerinin açıklanmasıyla Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel, Üniversitemize büyük gurur yaşattı.

Prof. Dr. Yunus Çengel'in yazmış olduğu kitaplardan üç tanesinin çevirisi, Türkiye Bilimler Akademisi TÜBA'nın her yıl düzenlediği "Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri" yarışmasında ödüle layık görüldü.

Prof. Dr. Yunus Çengel, ABD Nevada Üniversitesi'nde öğretim üyesi iken yazmış olduğu ve tüm dünyada yaygın olarak okutulan ve çok sayıda dile tercüme edilen ders kitaplarının 3 tanesinin Türkçe tercümelerine verilen ödüllerle önemli bir başarı elde etti ve kırılması zor bir rekora imza attı.

İlk TÜBA ödülü 2008 yılında 'Fluid Mechanics: Fundamentals and Application' kitabının Türkçe tercümesi olan 'Akışkanlar Mekaniği: Temelleri ve Uygulamaları' (Çeviri Editörü: Doç. Dr. Tahsin Engin) kitabına verildi. Bunu 2009 yılında 'Thermodynamics: An Engineering Approach' kitabının Türkçe Tercümesi olan 'Termodinamik: Mühendislik Yaklaşımıyla' (Çeviri Editörü: Doç. Dr. Ali Pınarbaşı) kitabına verilen ödül takip etti. Son olarak da 2013 yılında Mühendislik alanında TÜBA Bilimsel Eser Çeviri Ödülü 'Differential Equations for Engineers and Scientists' kitabının Türkçe tercümesi olan ve diğerleri gibi İzmir Güven Kitabevi tarafında basılan 'Mühendislik ve Temel Bilimler için: Diferansiyel Denklemler' (Çeviri Editörü: Prof. Dr. Tahsin Engin) kitabına verildi.

Üniversitemize Ekim 2012'de katılan Prof. Çengel'in kendisi de ASEE (Amerika Mühendislik Eğitimi Birliği) tarafından verilen 'Seçkin Yazar' ödülünü iki defa almıştı.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, ADÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Çengel'e bu başarısından dolayı büyük memnuniyet içinde olduğunu ifade ederek tebriklerini iletti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ADÜ Öğretim Üyesinin Kitaplarına TÜBA'dan Ödül Yağmuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement