Afganistan'daki Barış Görüşmeleri - Son Dakika
Güncel

Afganistan'daki Barış Görüşmeleri

Pakistan, Afganistan, ABD ve Çin'den üst düzey yetkililer, Afgan hükümeti ile Taliban arasındaki barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasını görüşecek.

31.12.2015 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan, Afganistan, ABD ve Çin'den üst düzey yetkililer, Afgan hükümeti ile Taliban arasındaki barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasını görüşecek.

Pakistan Başbakanı'nın Dış İlişkiler Danışmanı Sertaç Aziz, medyaya yaptığı açıklamada, Afgan hükümeti ve Taliban arasındaki barış görüşmelerinin yeniden başlatılması için dört ülke yetkililerinin 10-15 ocak arasındaki bir tarihte başkent İslamabad'da bir araya geleceğini söyledi.

Afgan hükümetinin barış sürecinin başlaması konusunda istekli olduğunu ve ülkedeki şiddet olaylarının azalmasını arzu ettiğini belirten Aziz, "Her ülkenin ilgili taraflarla kendi bağlantıları var. Önümüzdeki ayki görüşmede diyaloğun nasıl başlatılabileceği ve daha ileri taşınabileceği tartışılacak" dedi.

Pakistan, Afganistan, ABD ve Çin, bu ay başında barış sürecini yeniden başlatmak için bir ortak çalışma mekanizması kurma konusunda uzlaşmışlardı.

Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif, geçtiğimiz hafta Afganistan'ın başkenti Kabil'e düzenlediği resmi ziyarette, Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile Taliban'la barış sürecinin tekrar başlaması konusunu ele almıştı.

Afgan hükümeti ve Taliban arasındaki barış görüşmelerinin ilk turu Pakistan'ın Muri kentinde yapılmıştı. Taliban lideri Molla Ömer'in ölüm haberinin ardından 31 Temmuz'da yapılması planlanan barış görüşmelerinin ikinci turu ise süresiz ertelenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'daki Barış Görüşmeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement