Afganistanlılar Türkiye'deki depremzedeler için yardım seferberliği başlattı - Son Dakika
Güncel

Afganistanlılar Türkiye'deki depremzedeler için yardım seferberliği başlattı

Afganistanlılar Türkiye\'deki depremzedeler için yardım seferberliği başlattı

Afganistan'da ve Türkiye'nin farklı şehirlerinde yaşayan Afganlar, Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar görenlerle dayanışma için başlattıkları yardım kampanyası kapsamında topladıkları insani yardım malzemelerini deprem bölgesine ulaştırdı.

15.02.2023 16:31  Güncelleme: 16:47

Afganistan'da ve Türkiye'nin farklı şehirlerinde yaşayan Afganlar, Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar görenlerle dayanışma için başlattıkları yardım kampanyası kapsamında topladıkları insani yardım malzemelerini deprem bölgesine ulaştırdı.

Afganistan'ın Ankara Büyükelçiliğinden Türkiye'deki depremzedeler için yapılan yardım çağrısının ardından Afganistan hava yolu şirketi Kam Air Afganistan, büyükelçilik üzerinden depremzedelere ulaştırılmak üzere 50 bin dolar (943 bin Türk lirası) bağışladı.

Afganistan Kızılayı, Türkiye'deki depremzedelere 4,5 milyon Afgani (yaklaşık 950 bin Türk lirası) bağışta bulundu.

Afganistan'ın Tacikistan Büyükelçisi Muhammad Zahir Agbar, depremzedelere gönderilmek üzere Duşanbe'deki Türk Büyükelçiliğine 200'den fazla uyku tulumu ulaştırdı.

Taliban'ın Afganistan'daki geçici hükümeti de Türkiye ve Suriye'deki deprem bölgelerine yaklaşık 168 bin dolar (3 milyon 166 bin Türk lirası) yardım yapacağını açıkladı.

Afganistan Gençlik Derneği tarafından organize edilen Türkiye'deki depremzedelere yardım kampanyasına ise ülke içinden ve dışından binlerce Afgan katıldı.

İstanbul'da yaşayan Afganlar depremzedeler için seferber oldu

Türkiye'de yaşayan Afgan sivil aktivist Hamidullah Ahmedi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da yaşayan Afganların ilk günden beri dayanışma ruhuyla erzak ve insani yardım malzemesi toplamak için seferber olduğunu söyledi.

Ahmedi, "Toplanan yardımlar depremzedelere ulaştırılmak üzere koordinatörlükler tarafından yardım merkezlerine ulaştırılmıştır. Bu bir başlangıç, yardımlarımız devam edecek ve inşallah biz de ihtiyaç sahibi depremzedelerin mağduriyetinin azaltılmasına bir nebze olsun katkı sağlarız." dedi.

Samsun'da yaşayan Afgan kadın hakları aktivisti Merziye Azad, Samsun'da yaşayan Afganların da depremzedelere yardım kampanyasına destek verdiğini belirterek, "Elimizden geldiğince yardım malzemesi topladık ve depremden etkilenen bölgelere nakledilmek üzere Samsun ilindeki yardım kuruluşlarına teslim ettik." ifadelerini kullandı.

"Şu ana kadar enkazdan birkaç kişiyi canlı olarak çıkardık"

Depremin ilk saatlerinden itibaren Türkiye'nin Kahramanmaraş kentinde gönüllü olarak arama kurtarma faaliyetlerine katılan Kayseri'de yaşayan Afgan arama kurtarma uzmanı Mirhanci Mutteki de kendisinin kriz yönetimi uzmanı ve ilk yardım eğitmeni olduğunu söyledi.

Mutteki, "AFAD Kayseri'nin yardım ekibine gönüllü olarak katıldım ve ilk günden beri Kahramanmaraş'ın bazı bölgelerinde arama kurtarma faaliyeti yürütüyorum. Şu ana kadar birkaç kişiyi canlı olarak çıkardık. Son kişi kurtarılana kadar da arama kurtarma faaliyetlerine devam edeceğim." dedi.

Türkiye Afgan Dernekleri Federasyonunun çağrısıyla Türkiye'nin farklı şehirlerinde yaşayan Afganlar da depremzedelere yardım seferberliğine katılarak, battaniye, giysi, konserve, süt, bebek mamaları gibi topladıkları acil insani yardım malzemelerini deprem bölgelerine gönderdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistanlılar Türkiye'deki depremzedeler için yardım seferberliği başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement