Afyonkarahisar'da H. Nermin Erbakan Hanımlar Lokali Açıldı - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da H. Nermin Erbakan Hanımlar Lokali Açıldı

Afyonkarahisar\'da H. Nermin Erbakan Hanımlar Lokali Açıldı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaptırılan Nermin Erbakan Hanımlar Lokali hizmete açıldı.

05.03.2014 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaptırılan Nermin Erbakan Hanımlar Lokali hizmete açıldı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Hanımlar Lokali'nin açılışında yaptığı açıklamada, lokalin seçimlerde vaat ettiği projelerden biri olduğunu hatırlatarak, arazinin ifrazı, imar durumları, benzeri nedenlerle 2012 yılında tüm işlemleri bitirip, ancak 2013 yılı başında inşaatına başladıklarını kaydetti. Başkan Çoban, şunları söyledi:

"Toplam 76 bin metrekareden oluşan bu alana geçtiğimiz dönem, 630 tane rezidans daire ve alışveriş merkezi yapılacaktı. Müteahhit firmanın yükümlülüklerini yerine getirememesi ve sürenin de bitmesi nedeniyle sözleşmeyi fesih ederek araziyi teslim aldık. İyi ki müteahhit firma yükümlülüğünü yerine getirmemiş. Yükümlülüğünü yerine getirmiş olsaydı, burası tamamen beton yığını ve alışveriş merkezi olacaktı. Biz ise 76 bin metrekarenin 33 bin metrekaresini pazaryeri ve yeşil alan olarak ayırdık. Yaklaşık 50 milyon liralık bir geliri kenara bırakarak bu rantı Afyonkarahisar halkına hizmet olarak döndürdük."

"SAUNALARI ALMANYA'DAN ÖZEL OLARAK GETİRDİK"

Hanımlar Lokali'nin projesini 2009 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi'nden aldıklarını açıklayan Başkan Çoban, "Ancak örnek aldığımız Konya Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokali'nden daha işlevli ve donanımsal bir lokal yaptık. Yüzme havuzu, buhar banyoları, step, aerobik, fitness, pilates salonları ve ozon üniteleriyle çok güzel bir lokali hanım kardeşlerimizin hizmetine sunduk. Saunaları Almanya'dan özel olarak getirdik. Kızıl ötesi ışınla çalışan, enerji veren, kalori yakan, tedavi eden birçok şifa kaynağı olan özel saunalar yaptık. Havalandırma sistemi kurarak hanım kardeşlerimizin sıcaktan ve kötü kokulardan etkilenmelerinin önüne geçtik. Bunların yanında, kurs ve eğitim verilebilecek derslikler, kabul salonları, kuaför ve benzeri sosyal donatılarla içerisinde yok yok denebilecek bir lokal inşa ettik" ifadelerini kullandı.

Projenin hem lokal hem park alanı olarak dizayn edildiğini dile getiren Başkan Çoban, lokal etrafındaki yol çalışmalarının, mevsim şartları el verir vermez yapılacağını söyledi.

"KADINLARI HİÇBİR ZAMAN UNUTMUYORUZ"

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın eşi Hatice Nermin Erbakan'ın ismini Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle alınan kararla lokale verdiklerini kaydeden Başkan Çoban, "Böyle bir tesise nasıl bir isim verelim diye düşünürken ülkemize uzun yıllar hizmet etmiş bir siyasi liderimiz var. Allah, kabrini cennet bahçeleri etsin ve ebedi ahrette de onu cennetine kavuştursun. Muhterem Hocamız Necmettin Erbakan'ın hayat arkadaşı onun en büyük destekçisi merhume Hatice Nermin Erbakan ismini Belediye Meclisimizin hem Milliyetçi Hareket Partili, hem de AK Partili Belediye Meclis Üyelerimizin oy birliği ile bu ismi verdik. İyi ki de vermişiz" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne sayılı günler kala açılışı yapılan Hanımlar Lokali'ni tüm Afyonkarahisar'da yaşan tüm bayanlara armağan ettiklerini belirten Başkan Çoban, ihtiyaçlara cevap vermemesi halinde ikincisini de yapabileceklerinin mesajını verdi.

Açılışa katılan merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın kızı Elif Erbakan Altınöz ise Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Belediye Meclis üyelerinin, açılışı yapılan lokale annesinin ismini vererek kadirşinaslık gösterdiğini belirterek teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından H. Nermin Erbakan Hanımlar Lokali'nin açılış kurdelesi kesildi.

Protokol üyeleri açılışın ardından lokali gezdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da H. Nermin Erbakan Hanımlar Lokali Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement