Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Dinar ilçesinde Dinar İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen hafızlık Kur'an kursları başladı.

14.08.2018 09:40

Dinar ilçesinde Dinar İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen hafızlık Kur'an kursları başladı.

Dinar'da Santral Erkek Kur'an Kursu ve Nene Hatun Kız Kur'an Kursu olmak üzere iki gurup şeklinde açılan kurslara gençler yoğun ilgi gösterdi.

İlçe Müftüsü Şahin Yaşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Santral Erkek Kur'an Kursunda 40 öğrenci ve Nene Hatun Kız Kur'an Kursunda 30 öğrenci eğitim görmektedir. Dinar İmam-Hatip Ortaokulu ile ortaklaşa yürütülecek olan kız ve erkek hafızlık projemizde çocuklarımız Kur'an kurslarında yatılı olarak kalacak. Eğitim süreçlerindeki bütün ihtiyaçları da Dinar İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) şubemizce karşılanacak. Çocuklarımız aynı zamanda Dinar İmam-Hatip Ortaokuluna devam edecek ve dört yılın sonunda hem hafız olacak hem de ortaokul eğitimlerini tamamlayacaklar."

Sinanpaşa'da yaşlılara destek eğitimi

Gerontolglar Derneği Başkanı Faruk Yaşar Gürdal, Sinanpaşa'da yaşlılara destek projesi kapsamında seminer verdi.

Kaymakamlık konferans salonunda düzenlenen programda Gürdal, alzheimer, demans ve yaşlılarda hareket bozuklukları konularında sunum yaptı.

Eğitim sonrası açıklamada bulunan Gürdal, "Derneğimiz tamamen kamu yararına işler yapmakta ve gerçekleşen seminerlerimiz de ücretsizdir. Proje kapsamında Afyonkarahisar'daki bütün ilçelerde yaşlılara destek konulu eğitimlerimiz devam edecek. Bütün yaşlılarımızın bu eğitimlere katılmasını istiyoruz."

Sandıklı'da sıcak asfalt çalışmaları

Sandıklı'da 8 köyün kullandığı 20 km uzunluğundaki Arızlar köy yolunda sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) tarafından ihalesi yapılan yol için 5 buçuk milyon lira ödenek tahsis edildiği öğrenildi.

Asfaltlama çalışmaları öncesi yolda genişletme ve güçlendirme yapılan yolun, 20 gün içerisinde tamamlanmasının beklendiği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement