Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar'ın İscehisar İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ile Kutlu Doğum Haftası'nda ilçede bulunan okullardaki öğrencilere dağıtılan "Peygamberimizin (s.a.v) Hayatı" adlı kitaptan bilgi yarışması düzenlendi.

25.05.2017 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın İscehisar İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ile Kutlu Doğum Haftası'nda ilçede bulunan okullardaki öğrencilere dağıtılan "Peygamberimizin (s.a.v) Hayatı" adlı kitaptan bilgi yarışması düzenlendi.

Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen yarışmaya ilçe merkezi ile köylerde bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerde yapılan yarışmalarda dereceye girmiş öğrenciler katıldı.

Yarışmalarda öğrencilerin çok iyi hazırlandığı görülürken jüri üyeleri zaman zaman yedek sorulara geçmek zorunda kaldı.

Yarışma sonucunca liselerde. Faruk Öksüz Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, İscehisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci ve Mehmet Çakmak Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

Ortaokullarda Karaağaç Şehit Ahmet Kaplan Ortaokulu birinci, Çalışlar Şehit Halil Kemal Efendi Ortaokulu ikinci ve Fatih Ortaokulu üçüncü, İlkokullarda birinci Atatürk İlkokulu, ikinci Fatih İlkokulu ve Karamehmet İlkokulu üçüncü oldu.

Programa, Afyonkarahisar Vali Yradımcısı Cafer Sarılı, Belediye Başkanı Mustafa Çiçik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Karakaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Dazkırı'da şiir yarışması

Dazkırı Belediyesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve YAZ-AR BİR Derneği tarafından ortaokul öğrencileri ve lise öğrencileri arasında "Her Yönüyle Dazkırı" konulu şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödül töreni Kaymakam Vekili Necdet Uçar, Belediye Başkanı İsmail Taylan, Meclis Üyesi Levent Diker, Milli Eğitim Müdürü Murat Ceylan, YAZ-AR BİR Yönetim Kurulu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Uğur Karacoşkun, okul müdürleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Şiirlerinin okunmasının ardından ortaokul düzeyinde dereceye giren öğrencilere Belediye Başkanı İsmail Taylan ödül ve teşekkür belgelerini takdim etti, lise düzeyinde dereceye giren öğrencilere ise Kaymakam Vekili Necdet Uçar, ödül ve hediyelerini takdim etti.

Özel öğrencilerin mezuniyet coşkusu

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, Özçınar Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu ilk mezunlarını verdi.

2012 yılında açılan okulda eğitim gören 9 öğrenci mezun olma sevinci yaşadı.

Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninde, konuşan Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, okulun ilk mezunlarını vermesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Okulun ilçede önemli bir eksiklik olduğunu bildiklerini ve hayırsever Halil Özçınar tarafından ilçeye kazandırılmasının anlamlı olduğunu ifade eden Karaosman, şöyle konuştu:

"Bu çocuklarımız bugün buradan mezun oluyorlar ise bu yaşlara kadar gelmelerinde eğitilmelerinde, zor olan bu eğitimde en büyük payın annelerde olduğunu düşünüyoruz. Siz anne babalar, çocuklarınızı olduğunuz gibi kabul edip, daha iyi geliştirmek için bize getirmenizden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Belki zor işi başardık, belki zaman zaman canınız sıkıldı, moraliniz bozuldu, üzüldünüz, ağladınız ama şunu unutmayın ki görüyorsunuz ki çocuklarımız eğitim gördüler. Geldikleri dönemden biraz daha ileriye gittiler."

Protokol üyeleri tarafından diplomalarını alan öğrenciler mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

Programa, Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul öğretmen ve öğrenci velileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement