Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Toplandı - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Toplandı

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi'nin aralık ayı ikinci olağan toplantısı yapıldı.

07.12.2012 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi'nin aralık ayı ikinci olağan toplantısı yapıldı.

Meclis Başkan Vekili Selçuk Çirkin başkanlığındaki toplantıda, gündeme alınan konular görüşüldü.

MHP'li Meclis üyesi İsa Çağa, gündem maddeleri arasında yer alan, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun merkeze bağlı köylerdeki gezileri sırasında köy muhtarlarının isteklerinin komisyonlarda görüşülmesi konusunda üyelerin pasif davrandığını ve Balkanlıoğlu'ndan istenenlerin İl Genel Meclisi üyelerince dile getirilmediğini savundu.

Toplantının ardından MHP grup odasında basın toplantısı düzenleyen Çağa, Balkanlıoğlu'nun tespit ettiği sorunları Meclis'e gönderdiğini, bu sorunların o köylerden sorumlu İl Genel Meclisi üyeleri tarafından belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Meclis'te okunan köy sorunlarına bakıldığında, merkeze bağlı köylere hizmet edilmediğinin görüldüğünü dile getiren Çağa, şöyle konuştu:

"Merkeze bağlı köylerde kanalizasyondan tutun da yollarına kadar sanki hiçbir hizmet yapılmamış. İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımız ve muhtarlar arasında sanki diyalog yetersizliği var. Sayın Valimize dileklerde bulunuluyor. Bunu abes karşıladım. Sayın Balkanlıoğlu'nun köy gezilerini takdirle karşılıyorum ama sadece merkeze bağlı köylerin geziliyor, ilçeler gezilmiyor. İlçelerin köyleri yok mu- İktidar partisi tarafından 'köyde ne varsa şehirde de o var' söylemi gerçekleşti. Burada 8-10 maddelik eksiklikler çıktı. Aslında 'şehirde ne varsa köyde de o var' sözü biraz havada kalıyor. Bilgi kirliliği gibi bir şey. İl Genel Meclisi üyelerinin aldığı kararlar yetmiyor. Sayın Valimiz bir köye gittiği zaman hemen anında gereken yapılıyor. Sorunlar için bir valinin oraya gitmesi mi gerekiyor-"

Muhabir: Ali Kemal Akan

Yayıncı: Sedat Gök - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement