Ahlat'ta Teog Hedef Belirleme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta Teog Hedef Belirleme Toplantısı

Ahlat ilçesinde eğitimin niteliğini artırma ve hedef belirleme konularında toplantı düzenlendi.

12.10.2015 11:59

Ahlat ilçesinde eğitimin niteliğini artırma ve hedef belirleme konularında toplantı düzenlendi.

Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Burhanettin Elçi, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sadrettin Peker ve okul müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Korkmaz, ilçede eğitimin niteliğini artırma ve TEOG'ta hedef belirleme üzerine okul idarecileriyle toplantı düzenlendiklerini belirtti.

Korkmaz, şöyle konuştu:

"2015-2016 eğitim öğretim yılının size, sevdiklerinize ve tüm paydaşlarımıza hayırlara vesile olmasını ve güzellik getirmesini temenni ediyorum. Dünyanın en zor işini icra ediyoruz. Dünyanın en zor işi eğitimci olmaktır. Anne ve babaları tarafından bize teslim edilen çocukların ustaları bizleriz. Onların ruh ve vicdan aleminde çeşitli güzellikler oluşturmak bizim elimizde. Belki onların gönüllerine karamsarlık tohumları da ekmek bizim elimizde. Bizim kaybettiğimiz, sahip çıkamadığımız bir tarafından tutamadığımız öğrencimiz, elimizden kayıp gidiyor. Onun için biz çok ağır bir sorumlulukla karşı karşıyayız."

Öğrenciyle münasebetin önemine vurgu yapan Korkmaz, öğrencilere kardeşçe yaşama adına, sevgiyi, hoşgörüyü, empatiyi, olumlu taraftan bakmayı öğretmek gerektiğini ifade etti.

Korkmaz, "Öğrenciye direk temas eden meslek grubu sizlersiniz, öğretmenlerdir. Kaybettiğimiz her çocuk çok pahalıya mal oluyor. Ama kazandığımız her çocuk hem ülkemiz hem geleceğimiz adına bize çok şey kazandırıyor" dedi.

Geçen yıl TEOG'da bölgedeki en başarılı illerden biri olduklarının altını çizen Korkmaz, hedeflerinin Türkiye'nin en başarı 10 ilinin arasında yer almak olduğunu söyledi.

Korkmaz, TEOG'ta başarı çıtasını daha da yükseltmek için tüm öğretmen ve idarecilerden büyük gayretler beklediklerini sözlerine ekledi.

Toplantı okulların TEOG hedeflerinin belirlenmesi ve karşılıklı bilgi alış verişiyle son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Teog Hedef Belirleme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement