"Aile Eğitimi" - Son Dakika
Güncel

"Aile Eğitimi"

"Aile Eğitimi"

Kartepe'de "Aile Eğitimi" İlk Mezunlarını verdi.

27.02.2012 13:14

Kartepe Halk Eğitimi Merkezince yürütülen, bugüne kadar 1137 aileyi kapsayan ve on dört hafta süren "Aile Eğitimi" kurslarının sertifika törenlerinin ilki Kartepe Esma Ay Anaokulunda, Kartepe Kaymakamı Mustafa ÜNALDI'nın da katılımıyla yapıldı.

Kartepe Kaymakamlığı, Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kartepe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün yoğun çalışmalar neticesinde uygulamaya koyduğu "Aile Eğitimi" kursları, Kartepe halkından büyük ilgi gördü. 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılının 1.döneminde başlayan kurslara bugüne dek 1137 veli, başka bir deyişle 1137 aile katıldı.

14 haftalık kursu başarıyla tamamlayan velilere sertifikaları törenlerle verilmeye başlandı. Bu törenlerin ilki Kartepe Esma Ay Anaokulunda gerçekleştirildi. 6 Ekim 2011 ile 12 Ocak 2012 tarihleri arasında Kartepe Esma Ay Anaokulu Öğretmeni Yeşim ALKAN tarafından verilen "7-11 Yaş Aile Eğitimi Kursu"nu tamamlayan 16 veli sertifikalarını Kartepe Kaymakamı Mustafa ÜNALDI, Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Abdurrahman KAYABAŞ ve Kartepe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sadık İskender'in elinden aldılar.

23 Şubat Perşembe günü yapılan törende düşüncelerini ifade eden kursiyer velilerden Ayşe DALKES ve Arzu SANCAK kursun çok faydalı olduğunu söylerken: "Bu kurstan önce çocuklarıma sorularının cevaplarını geçiştirerek veriyordum. Şimdi ise çocuklarımızı daha iyi dinliyoruz. Veli olarak çocuğumla daha kaliteli zaman geçiriyorum." "Çocuğum bana: Anne, bu kursa gittiğinden beri bana daha az bağırıyorsun.dedi" Şeklinde konuştular.

Okul Müdiresi Kadriye ÖZBAKAN: " 1. Dönem kurslarımızı başarıyla tamamladık. Geçen hafta itibariyle ikinci grup olarak 3-6 Yaş Aile Eğitimi kurslarımız başladı ve velilerimiz bu eğitime katılmaktan çok mutlu olduklarını ifade ettiler." Şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement