"Aile Eğitimi" Programları - Son Dakika
Güncel

"Aile Eğitimi" Programları

"Aile Eğitimi" Programları

Malatya belediyesi "Aile Eğitimi" programları devam ediyor.

30.05.2012 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Belediyeciliğe büyük önem veren Malatya Belediyesi tarafından kurulan, Aile Danışma ve Destek Merkezi bünyesinde, daha önce semt konakları ve çok amaçlı sosyal tesislerde verilen aile eğitimleri artık, Abdullah Gül Parkı içerisindeki MADEM binasında da verilmeye başlandı.

Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi Koordinatörü Recep Bulut, merkezlerinin kurulduğu günden itibaren toplumun mihenk taşı aile kurumunu korumak için, ilk etapta semt konakları ve çok amaçlı sosyal tesislerde eğitim programlarını başlattıklarını belirterek, bu eğitimlerin artık MADEM binasında da verilmeye başlandığını söyledi.

Bulut, kendilerine müracaatta bulunan ve 35 kişiden oluşan bir grup oluşturduklarını, bu gruba yönelik olarak iki haftada bir eğitim programlarının düzenlendiğini, eğitim programının 3 ay süreceğini ve eğitimin bitiminde de katılımcı ailelere katılım sertifikası verileceğini ifade etti.

Madem binasında gerçekleştirilen eğitim programı sırasında "Aile Eğitimi Neden Önemlidir" konusunu sinevizyon eşliğinde katılımcı ailelere anlatan Aile Danışma ve Destek Merkezi Koordinatörü Recep Bulut; ailenin tanımının, anne baba ve çocuklardan oluşan bir yapıya indirgenemeyecek kadar basit olmadığını belirterek, "Aile, toplumun çekirdeğini ve temelini oluşturmaktadır. Bundan dolayı da bu kuruma gereken özen gösterilmelidir" dedi.

2011 yılı TÜİK verilerine göre ülkemizde meydana gelen boşanma oranlarındaki artışa dikkat çeken ve bunun nedenleri üzerinde durulması gerektiğini ifade eden Bulut, "2011 yılının Temmuz, Ağustos ve Eylül Dönemi'ni kapsayan üçüncü çeyreğindeki boşanma vakaları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,2'lik artış göstererek 25 bin 858'e yükselmiş. Bu veriye göre Türkiye'de günde ortalama 281 çift, şiddetli geçimsizlik ve anlaşamama gibi nedenlerden dolayı boşanırken, bu rakam saatte 12 çifte denk gelmektedir" dedi.

Aile bireylerinin birbirlerine karşı olumlu iletişim kurma ve empati geliştirme yoluyla daha iyi anlaşacaklarını, böylece ekip ruhunun hakim olacağını söyleyen Recep Bulut, "Ailede olaylara, ilişkilere ve her türlü meseleye iki kişilik bakabilme becerisi kazanılması gerekiyor. Birbirini anlayabilen, mutlu edebilen, paylaşmasını bilenler, kaliteli bir birlikteliğin oluşmasını sağlamış olurlar. Tersi durumlarda ise hemen her konuda çatışmaların yaşanması kaçınılmaz olur. Eşler arasında 'ben merkezli' yaklaşımlar ve sadece kendini mutlu etme gayreti ailede harcanan enerjiyi boşa götürür. Ayrıca tek kişilik düşünülen ailelerde devamlılık da sağlanmaz ve sonu üzücü olaylara neden olur" şeklinde konuştu.

Eğitim programına katılanlar ise verilen eğitim programının çok faydalı olduğunu, bugüne kadar böyle bir çalışmanın yapılmamış olmasının bir eksiklik olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın şahsında emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söylediler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Aile Eğitimi' Programları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement