AK Parti Çaldıran İlçe Kongresi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Çaldıran İlçe Kongresi

AK Parti Çaldıran İlçe Başkanlığı Kongresi'nde tek liste ile seçime giren Fevzi Akbalık, yeniden başkan seçildi.

16.11.2014 15:03

AK Parti Çaldıran İlçe Başkanlığı Kongresi'nde tek liste ile seçime giren Fevzi Akbalık, yeniden başkan seçildi.

Zahide Salih Tamince Lisesi spor salonunda yapılan kongrede konuşan AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, AK Parti iktidarının bölgeye yaptığı yatırımlara değindi.

Bilici, eski belediye başkanı Ferman Yıldırım'ın traktörden başka aracı bulunmayan ilçe belediyesini, garajında araç yeri kalmayan bir filoyla teslim ettiğini belirterek, "Her mahallesi bir şehir havasında olan Çaldıran, Van'ın en hızlı gelişen ilçesiydi. Yolundan suyuna, altyapısına kadar tüm hizmetleri yaptık. Amacımız Çaldıran'ı çağdaş hizmetler yaparak çağdaş şehirciliği yerleştirmektir. Buradan Çubuklu Barajı'nın müjdesini vermek istiyorum. 2015 yatırım programına alındı" diye konuştu.

Milletvekili Fatih Çiftçi de çözüm sürecine değinerek, şöyle konuştu:

"Bizim için huzur, barış gerekli. Bunun için de samimiyet gerekli. Ama üzülerek söylüyorum ki bu samimiyeti göstermediler. Bu süreci baltalamak, zeminin altını kaydırmak için her türlü bahane ve yola başvurdular. Bu bölgeyi yakıp yıktılar. Ama hamdolsun ki hükümetimizin iradesi, dik duruşuyla birlikte İnşallah bu bölgede kamu düzeni tesir edecek ve bu süreçte sonuna kadar sağlıklı bir şekilde devam edip kardeşlik hukukumuz tesis edilecek."

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda da süreci bozmak isteyen bazı gruplara asla taviz verilmeyeceğine değinerek, "Hükümetimiz bu konuyu toplumun kanayan bu yarasının çözümü noktasında elini değil, tüm bedenini taşın altına koymuştur. Artık analar ağlamayacak, kardeş kanı akmayacaktır. Kardeş kanı üzerinden rant sağlayanların hayalleri de suya düşecektir" dedi.

Kongreye AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Van İl Koordinatörü Yahya Akman, ilçe yönetimi ve partililer katıldı.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde, mevcut başkan Fevzi Akbalık yeniden başkanlığa seçildi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Çaldıran İlçe Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement