AK Parti Çanakkale Milletvekili Gider'e Yeni Görev - Son Dakika
Güncel

AK Parti Çanakkale Milletvekili Gider'e Yeni Görev

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, TBMM'de 4 partinin ortak kararı ile yurtdışına kaçırılan kültür varlıklarının belirlenerek i·adelerinin sağlanması ve mevcut kültür varlıklarının korunması i·çin alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi maksadıyla kurulan Kültür Varlıklarını Koruma...

12.10.2017 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, TBMM'de 4 partinin ortak kararı ile yurtdışına kaçırılan kültür varlıklarının belirlenerek i·adelerinin sağlanması ve mevcut kültür varlıklarının korunması i·çin alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi maksadıyla kurulan Kültür Varlıklarını Koruma ve Kazandırılması Komisyonu'na seçildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Milletvekili Gider'in yeni görevinin Çanakkale için çok önemli olduğunu ifade etti.

Çanakkale'nin tarih alanında büyük bir mirasa sahip olduğunu aktaran Turan, şunları kaydetti:

"Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Anadolu toprakları, her devirde sayısız kültür varlığının üretimine katkıda bulunmuştur. Türkiye bu yönüyle dünyanın en zengin ülkelerinden olduğu gibi bunların korunması konusunda da dünyadaki en eski hafızaya sahip ülkelerdendir. Ülkemizdeki önemli tarih kentlerin başında Çanakkale'miz gelmektedir. Milletvekilimiz Ayhan beyin Kültür Varlıklarını Koruma ve Kazandırılması Komisyonu'na seçilmiş olması bizim için önemlidir. Ayhan beyin komisyona seçilmesiyle beraber Troia dönemine ait eserlerin şehrimize kazandırılması yolunun da açılacağını düşünüyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Çanakkale Milletvekili Gider'e Yeni Görev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement