AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar Açıklaması

AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar Açıklaması

"Ahmet Kutalmış Türkeş ile küfürleşme, yumruklaşma benzeri bir şey kesinlikle olmadı" "Orada arkadaşlar da vardı. Hani bu konuşma daha sonra farklı bir noktaya sürüklenmesin diye devreye girdiler ve ayrıldık"

19.06.2013 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, partisinin İstanbul Milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş ile kavga ettiğine yönelik iddiaları yalanladı.

Tayyar, gazetecilerin, iktidar kulisinin tuvaletinde Türkeş ile kavga ettiğine yönelik iddialara ilişkin sorularını yanıtladı. Tayyar, dün gece bir televizyon programında darbe süreçlerini anlatırken, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin gerekçelerinden birisinin, ezan yasağının kaldırılması olduğu yönünde bir anektoda yer verdiğini ve bu yasağın darbe gerekçeleri arasında olduğunu dönemin Başbakanlık Müsteşarı Alparslan Türkeş'in bir gazeteye  verdiği demeçte ifade ettiğini aktardığını söyledi.

"Anladığım kadarıyla Türkeş bundan rahatsız olmuş" diyen Tayyar, şunları söyledi:

"Tuvalette tesadüfen karşılaştık. Kendisi babası hakkında yanlış bilgiler aktardığımı söyledi. Ben de burada bir yanlış anlaşılma olduğunu ifade ettim.  Fakat oradan anladım ki programı izlememiş. Ancak programı kendisine aktaranlar yalan yanlış bilgilerle, yanlış enformasyonla doldurmuşlar gibi bir izlenim edindim.  Orada arkadaşlar da vardı. Hani bu konuşma daha sonra farklı bir noktaya sürüklenmesin diye devreye girdiler ve ayrıldık."

Tayyar,  programda Türkeş'in şahsıyla alakalı, incitici, kırıcı bir ifade bulunmadığını sadece bilgi paylaşımı olduğunu belirterek, bu bilginin en son kitabında da yer aldığını söyledi.

Bu açıklamasının Türkeş'in oğlu Kutalmış Türkeş'e farklı aksettirildiğini düşündüğünü yineleyen Tayyar, Türkeş'in üslubunun  biraz kırgın ve sitemkar olduğunu söyledi. Tayyar, "Kendisine durumu izah ettim. Fakat biraz şartlanmış hissettim. Konuşmasında da programı izlemediği kanaati edindim. Yanlış bilgilerle gelince biraz tabi ses tonu abartılıydı. 'Babam hakkında niye böyle konuşuyorsunuz' dedi" şeklinde konuştu.

Tayyar,  küfürleşme  ve yumruklaşma benzeri bir şeyin kesinlikle yaşanmadığını vurguladı.

Daha sonra Türkeş'i görmediğini ve Genel Kurul'a girdiğini ifade eden Tayyar, "Benim açımdan özür dilemeyi gerektirecek bir şey yok, sonuçta aslında bir yönüyle mağdur tarafım" dedi.

Bir gazetecinin, "Alparslan Türkeş'e 'darbeci' dediğinizi mi anlamış" yönündeki ifadesi üzerine Tayyar, "Darcebi değil mi? Sonuçta darbe yapanların içindeydi" diye konuştu.

Tayyar, sadece siyasette değil, normal hayatta  her ortamda bu tür şeylerin zaman zaman yaşandığını belirterek, bunu da normal hayatın içinde bir hadise olarak değerlendirdiğini söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş ise AA muhabirinin tartışmaya ilişkin sorularını yanıtlamadı. -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement