AK Parti İlçe Belediye Başkan Adayları Ocak Sonuna Kadar Açıklanacak - Son Dakika
Güncel

AK Parti İlçe Belediye Başkan Adayları Ocak Sonuna Kadar Açıklanacak

AK Parti İlçe Belediye Başkan Adayları Ocak Sonuna Kadar Açıklanacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Antalya’da ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinin Ocak ayının sonunu bulabileceğini belirterek, "Adayların belirlenmesi Ocak ayının sonuna kadar uzayabilir.

09.01.2014 13:34

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Antalya'da ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinin Ocak ayının sonunu bulabileceğini belirterek, "Adayların belirlenmesi Ocak ayının sonuna kadar uzayabilir. Bunu net bir şekilde söyleyeyim. Daha önce de olabilir, daha sonra da olabilir. Ocak aynını geçeceğini düşünmüyorum" dedi.

Ak Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından "Aday Adayı Değerlendirme Toplantısı", ilçe başkanları, belediye başkanları ve aday adaylarının katılımıyla Su Otel'de gerçekleştirildi. AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, her zamankinden daha önemli olan bir yerel seçimle karşı karşıya olduklarına dikkati çekti. Seviyeli düzeyli olarak AK Parti'ye yarışı bir şekilde aday adaylarının bugüne kadar mücadele ettiğini ifade eden Köse, "Bizim bütün aday adaylarımız kıymetli. Onları sanki adaymış gibi görüyoruz. Bütün aday adaylarımız, aday olabilecek kapasitedir. AK Parti'yi, bizleri tercih ettikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz. Mümkün olsa da bütün aday adaylarıyla seçime girsek hepsi belediye başkanlığı yapabilse. Ama böyle bir şey mümkün değil. Ama şu imkanlarımız var. Hangisi Genel Merkez tarafından aday gösterilirse diğer aday adaylarımızın onunla çalışma imkanı var. Süreç tamamlanıp adaylarımız belli olduktan sonra da hep beraber birlikte çalışmayı arzu ediyorum" diye konuştu.

"YEREL SEÇİMDE TÖKEZLEYEN ZOR TOPLANIR"

AK Parti yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel ise, Türkiye'de her seçimden önce "Bu seçim Türk demokrasisinin Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli en değerli seçimidir" sözlerinin söylendiğini hatırlattı. O her seçimden önce söylenen söylemlerin dışında çok önemli bir seçimi idrak edeceklerini vurgulayan Türel, "Bugün içerisinde bulunan gelişmelere bakıldığı zaman farkedeceksiniz. Aslında bir yerel seçim hiçbir zaman genel seçimden daha önemli değildir. Bu yerel seçin Türkiye'de ilk defa halkın seçeceği bir Cumhurbaşkanlığı seçiminden 2 ay önce olunca, 2015 Genel Seçimlerinden 1 sene önce olunca, zamanlaması açısından bir anda sonrasından gelen bir seçimden önemli hale geliyor. Nedeni gayet açık. Sonrasında gelen iki seçimin, adeta yerel seçimler anahtarı konumunda olacak. Bu seçimde tökezleyen bir partinin çok fazla toparlanabilme vakti olmayacak. Ama bu seçimlerde yelkenlerini dolduran partinin ondan sonraki seçimlerde işinin daha kolay olacağı ortadır" şeklinde konuştu.

"ÜLKEYİ KARIŞTIRMAK İÇİN SEFERBER OLMUŞLAR"

Türkiye'nin önemli seçim Arifesinde ciddi sıkıntılarla karşı karşıya bırakılmak istenildiğini savunan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her Cumhurbaşkanlığı seçimi arifesinde bu ülkeyi dış güçler her zaman ülkeyi karıştırmak istemiştir. Çok uzağa gitmeyin. Yakın tarihe bakın. Sayın Abdullah Gül Cumhurbaşkanı seçilmeden önceki krizi bir hatırlayın. Odalarına kilitlenen milletvekilleri, meclise gönderilmeyen milletvekilleri bir 367 garabeti. Bugün de yerel seçimlerden sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yine dış güçler o bildiğimiz senaryoları oynamaya başlamışlar. Bu ülkenin dönen tekerine çomak sokma girişimleriyle ortaya çıkmışlar, bu ülkeyi karıştırmak için adeta seferber olmuşlardır. Bugünün konusuyla ne alakası var diyebilirsiniz. Aslında gerçek anlamı ve konusu budur. Çünkü AK Parti 11 senelik iktidarı boyunca bu ülkeyi başarıdan başarıya koşturuyor. AK Parti bu ülkenin milli manevi menfaatlerini hiçbir devletin adamı olmadan, kimsenin adamı olmadan sadece Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan bütün vatandaşlarımızın tercihlerini ortaya koymuştur. Bugün gelinen noktada ekonomide, yapılaşmada, çevresel değerlerde, sosyal değerlerin zenginleşmesinde, demokrasisinin güçlenmesiyle birlikte çok farklı bir noktaya gelmiştir" şeklinde konuştu.

"MAKAM SİYASETİNİN ÖMRÜ KISA OLUR"

Bu tablonun birileri korkuttuğunu, ürküttüğünü savunan Türel, "Bu ülkede yabancı devlet başkanları karşısında el pençe diz divan duran Başbakanlar artık tarihte kaldı. Bizler bu ülkenin onurunu en iyi şekilde yaşatmak için inanılmaz bir gayret ortaya koyuyoruz. Bu milletin gücünü AK Parti'yi itibarsızlaştırmak, hükümeti itibarsızlaştırmak erozyona uğratmak isteyenler var. İnşallah bu millet buna da izin vermeyecektir. Artık bu millet oynanan oyunların, ortaya konan tezgahların farkındadır. Bugüne kadar nasıl bozduysa yine bozacaktır. Bizler hep birlikte bir aileyiz. Bir ailenin mensupları olarak bizler bu davanın peşinde koşan neferleriyiz. AK Parti'nin makam ve mevki hesabı olmadan siyaset yapması bu ülkenin başarısının arkasında yatan tek gerçektir. Makam ve mevki siyasetinin ömrü kısa olur. Bu ülkede hizmet etmek istiyorsanız, bir çok yerde hizmet edebilme imkanınız var" dedi.

"ADAYDAN DAHA ÇOK ÇALIŞACAKTIM"

Siyasete girme sürecinden kesitler aktaran Türel, "Hayatımda mensubu olduğum ilk parti AK Parti'dir. İlk zamanlar beni çok az kişi tanıyordu. İş ve spor dünyası tanıyordu. Siyasi camiasında beni tanıyan yoktur. Büyükşehir belediye başkanlığı için adaylık başvurusu yaptım. Benim için Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına adaylığım çok büyük şans olarak gözükmüyordu. Benim için siyaset yabancı bir camiaydı. Eğer aday gösterilmeseydim adaydan daha çok çalışacaktım. AK Parti camiasına kendimi kabul ettirecektim. Önümüzdeki süreçte yola aynı azim ve gayretle devam edecektim" dedi.

"HİZMET ETMEK İÇİN BURADAYIZ"

Kötüleme siyasetini eleştiren Türel, şunları kaydetti:

"Kötüleme siyaseti, o yapanın yararına değil aksinedir. Biz farklı bir partiyiz. Biz bir dava partisiyiz. Bizim için makam önemli değil. Önemli olan memlekete hizmet etmektir. Ankara'da önemli bir görevi bırakarak Antalya'ya yeniden hizmet etmek için görevlendirildim. 5 sene Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptım. Bundan gurur duyuyorum. Benim ondan sonraki süreçte partimize hangi noktada olursa hizmetim gayreti beni Antalyalıların da desteğiyle beni farklı noktalara taşıdı. Makam, mevki heveslisi olsam, bugün koşa koşa Ankara'yı bırakıp Antalya'ya gelmezdim. Benim için hiçbir zaman makam ve mevki önemi hizmet etme heyecanımın yanında yoktur. Hizmet etmek için buradayız Memleketimize hizmet etmek için, kalkındırmak için hemşehrilerimizi daha iyi bir Antalya'da yaşatmak için görev düştüğü takdirde halkın teveccühü de söz konusuysa gereğini yerine getirmeliyiz."

Türel, Genel Başkan Yardımcısı olarak Siyaset Akademisiyle 8 ayda 60 ilde çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

"ADAYLAR OCAK AYI SONUNA KADAR BELİRLENECEK"

İki yerel seçim, 1 milletvekilliği ve şimdiki yerel seçimler öncesi 4 kez aday adaylığı süreci yaşadığını kaydeden Türel, "Bunun ne kadar zor olduğunu bilirim. Hep şunu söylerdim. 'Ah bir aday olsam. 2004 ah bir aday olsam' derdim. Aday adayıyken takdir belirli kriterlere göre genel merkez, aday olduğunuz zaman sizin de gayret ortaya koymaya başlıyorsunuz. Ama biraz daha sabır. Malum gelişmeler üst kuruş çalışmalarında program değişikliklerine neden oluyor. Başbakanımız inanılmaz bir tempoyla ülkeye çomak sokmak isteyenlerle mücadele ediyorken, Genel Başkanlık görevini aday tespiti gibi bir takım sorumluluklarını da yerine getirmesi gerekiyor. Adayların belirlenmesi Ocak ayının sonuna kadar uzayabilir. Bunu net bir şekilde söyleyeyim. Daha önce de olabilir, daha sonra da olabilir. Ocak aynını geçeceğini düşünmüyorum. Net bir şey söyleyemiyoruz. Bu ortam içinde bir program yapabilme şansınız zor oluyor. Bu belki de bizim için hayırlıdır. Şimdi her ilçede 5 adayın hepsi birden çalışıyor. Ben inanıyorum ki kendisi için değil partisi için çalışıyor. Allah'ın izniyle başarı bizim olacak" ifadelerini kullandı.

"BU PARTİNİN TAPUSU MİLLETTEDİR"

Türel konuşmasını şöyle tamamladı:

"Açılış toplantımızdaki sloganımız 'Büyük Antalya büyük hedefler'. Antalya Büyükşehir Belediyesi artık büyüdü. Sınırları itibariyle büyüdü. Çok önemli yetkilerle donatıldı. Şimdi bu yetkilerde büyükşehir belediyesi Antalya'ya hizmet edecek. Her makam belediye başkanlığı kadar değerlidir. Hepsini ortaya koyduğunuzda bu büyükşehir belediyesi çatısı altında bütün arkadaşlarımız arzu ediyorsa, hizmet etmek imkanı sonsuz derecede vardır. Bunun için azim, kararlılık ve sebat gerekmektedir. Bu parti milletin partisidir. Bu partinin tapusu millettedir. Millete layık olmaktır."

Konuşmaların ardından basına kapalı olarak ilçe ilçe gerçekleştirilen çalışma toplantısına geçildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti İlçe Belediye Başkan Adayları Ocak Sonuna Kadar Açıklanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement