AK Parti İzmir İl Yönetimi İstifa Etti - Son Dakika
Politika

AK Parti İzmir İl Yönetimi İstifa Etti

AK Parti İzmir İl Yönetimi İstifa Etti

AK Parti Genel Merkezi tarafından istifası istenen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, il başkanlığında yaptığı açıklamada, yönetim olarak istifa ettiklerini duyurdu.

05.06.2014 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Merkezi tarafından istifası istenen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, il başkanlığında yaptığı açıklamada, yönetim olarak istifa ettiklerini duyurdu. Akay, "Bu yapılan çalışma, yeniden bir yapılandırma için alınmış bir karar. Buradaki kriter, başarı veya başarısızlık değil" dedi.

AK Parti Genel Merkezi'nin isteği üzerine Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu'ya istifalarını sunan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetimi, il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Genel merkezin sadece İzmir'de değil diğer illerde de istifa isteğinde bulunduğunu belirten Akay, "Bu yapılan çalışma, yeniden bir yapılandırma için alınmış bir karar. Buradaki kriter başarı veya başarısızlık değil. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra ilçe kongreleri başlayacak. Daha sonra il kongresi ve genel seçimleri olacak. Bu süreçte görev alacak olan il başkanı arakadaşımızın teşkilatlarının kendisinin yapması imkanını sağlanacak bütün amaç bu. Ben neferim. Partim ne görev verirse o görevi yapmak için sabırsızlanıyorum" diye konuştu.

VEKALETEN BÜLENT DELİCAN GÖREV ALACAK

Yeni il başkalığı arayışının Teşkilat Başkanlığı tarafından başlayacağının bilgisini veren Akay, il koordinatörü vekillerinin İzmir'de çalışma yapacağını ve bu çalışmanın Teşkilat Başkanına iletilmesinin ardından Başbakan'ın onayına sunulacağını kaydetti. Akay'ın yerine ise vekaleten hakem kurulu başkanı Bülent Delican görev yapacak.

"MAKAMIN EMANETÇİSİYDİK"

Kendilerini hiçbir zaman bulundukları makamın sahibi olarak görmediklerini belirten Akay, şöyle konuştu: "Biz bulunduğumuz makamın emanetçisiydik. Günü geldiğinde o emanet iade edeceğimizin de bilincindeydik. Bizler dünyaya dünya kadar ukbaya da ukba kadar değer veririz. Dünyada tüm makam ve mevkilerin gelip geçici olduğu bilinciyle hareket eder, bu bilinçle hareket ettiğimizden dolayı da görevimizi gönül rahatlığıyla bırakarak huzur ve rahata ereceğimize inanıyoruz. Bütün canlılar fanidir ama millete olan davamız ve hizmetimiz bakidir. Sayın Başbakanımızın dediği gibi; dava eğer isimlerle var olursa isimlerle de yok olur."

"DURUŞUMU HİÇ BOZMADIM"

13 yaşından beri siyasetin içerisinde olduğunu kaydeden Akay, millete hizmet yolunda ve hakkı üstün tutma noktasındaki duruşunu hiç bozmadığını söyledi. Hep bir istikamette yürüdüğünü ve yürümeye de devam edeceğini belirten Akay, sözlerine şöyle devam etti: "AK Parti'de dün il başkanı olarak yaptığım mücadeleyi, bugün sadece bir üye olarak yapmaya devam edeceğim. Şartlar ne olursa olsun, sadakatle saf tutmayı, şeref adledeceğim. Temsil ettiğim gücün kaynağının öncelikle teşkilat mensuplarımızın büyük yürekleri olduğunu hiç unutmadım." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti İzmir İl Yönetimi İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement