Son dakika haber: AK Parti'li Akbaşoğlu: Batı medeniyeti can çekişmektedir - Son Dakika
Politika

Son dakika haber: AK Parti'li Akbaşoğlu: Batı medeniyeti can çekişmektedir

Son dakika haber: AK Parti\'li Akbaşoğlu: Batı medeniyeti can çekişmektedir

Son dakika haberi... AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve onu takip eden türevleri batı medeniyetinin insan hakları ve hoş görü üzerine kurulu söylemlerinin, ne kadar içi boş olduğunun en bariz göstergesini ortaya koymaktadır.

27.10.2020 14:40  Güncelleme: 15:04

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve onu takip eden türevleri batı medeniyetinin insan hakları ve hoş görü üzerine kurulu söylemlerinin, ne kadar içi boş olduğunun en bariz göstergesini ortaya koymaktadır. Batı medeniyeti, küresel düzen can çekişmektedir" dedi.

Akbaşoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam'a yönelik söylemleri, Almanya'da camiye yapılan saldırıyla ilgili konuşan Akbaşoğlu, "Bütün bu söz fiil ve davranışlar bilinçli bir saldırganlık olarak karşımıza çıkmaktadır. Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve onu takip eden türevleri batı medeniyetinin insan hakları ve hoş görü üzerine kurulu söylemlerinin, ne kadar içi boş olduğunun en bariz göstergesini ortaya koymaktadır. Daha sonra Almanya'da Mevlana Camisi'ne menfur bir saldırı yapılmış olması batı medeniyetinin içinde bulunduğu açmazı, çıkmazı ve kendi değerler manzumesine karşı ikircikli yapısını bütün dünyanın gözü önüne sermesi bakımından çok ama çok anlamlıdır. Batı medeniyeti, küresel düzen can çekişmektedir. Bütün insanlık bu süreci net bir şekilde görmekte" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Son dakika haber: AK Parti'li Akbaşoğlu: Batı medeniyeti can çekişmektedir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement