AK Parti'li Üstün: Türkiye'yi Karanlığa Sokmak İsteyenlerden Hesap Sorar Hale Geldik - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Üstün: Türkiye'yi Karanlığa Sokmak İsteyenlerden Hesap Sorar Hale Geldik

AK Parti\'li Üstün: Türkiye\'yi Karanlığa Sokmak İsteyenlerden Hesap Sorar Hale Geldik

Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde AK Parti ilçe teşkilatının 4.olağan kongresinde partililere hitap etti.

15.01.2012 14:29

Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde AK Parti ilçe teşkilatının 4. olağan kongresinde partililere hitap etti. Üstün, Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 12 Eylül askeri darbesine ilişkin hazırladığı iddianame ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Partililere iddianameyi gösteren Üstün, "Muhalefet bize 'Bunların hiç birini yargılayamazsınız' dedi. Ankara Başsavcılığı iddianameyi hazırladı ve mahkeme açıldı. Ben bu iddianameyi aldım ve akşam okumaya başladım. Bu iddianame sizlerin alın teriyle yapıldı. Oylarınızla tek tek 'Evet' demeseydiniz Türkiye bu mihenk taşından geriye gidecekti ama ileriye atlayamayacaktı. Sizleri tebrik ederim" dedi. Üstün, "Türkiye'yi karanlığa sokmak isteyen bu insanlardan şimdi hesap sorar hale getirdik. Pekala, muhalefetin sizlere Türkiye kamuoyuna biz özür borcu yok mu? Sizleri kandıran kimmiş ? Kandıran muhalefetmiş" diye konuştu.

TBMM'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında düzenlenen fezleke konusuna da değinen Üstün, şunları söyledi:

"Arabamla TBMM'ye gireceğim. Ama meclis başkanının odasının önünde bir kalabalık gördüm ve merak edip şoförüme sordum. O da bana 'Başkanım bir cenaze var herhalde insanlar ağlaşıyorlar' dedi. O esnada arabalar açıldı önünden geçtim, orada durdum ve sordum. 'Nedir bu ağlaşma? Ne oluyor burada?' dedim. 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için düzenlenen fezleke için birikmişler başkanım' diye cevap gelmesinin ardından 'Bütün bu gürültünün sebebi bu mu yani?' dedim. Bu fezlekelerin en ağırları bizim liderimize yapıldı. Mahkemelere girdik. Biz hiç ağlaştık mı? Biz sadece boynumuzu büktük ama hiçbir zaman ağlamadık. Arkadaşlar şu an mecliste 622 tane fezleke var. Bunlardan bir tanesi benim hakkımda. Deprem zamanı Adapazarı Belediye Meclisi'nde attığımız bir imzadan dolayı dava açtılar. Diğer arkadaşlarımız beraat etti benim dosyam kaldığı için sonuçlanmadı. Beni hiç ağlarken gördünüz mü? Onlar bu durumu malzeme yapmaya çalıştılar." - Sakarya/ Adapazarı

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Üstün: Türkiye'yi Karanlığa Sokmak İsteyenlerden Hesap Sorar Hale Geldik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement