Ak Parti, Türkiye'deki İntihar Vakalarını İnceliyor - Son Dakika
Güncel

Ak Parti, Türkiye'deki İntihar Vakalarını İnceliyor

Ak Parti, Türkiye\'deki İntihar Vakalarını İnceliyor

AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığı'nca ilki gerçekleştirilen "Türkiye'deki İntihar Olaylarını Masaya Yatıran Çalıştay" raporları şekillenmeye başladı.

21.08.2013 12:37

AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığı'nca ilki gerçekleştirilen " Türkiye'deki İntihar Olaylarını Masaya Yatıran Çalıştay" raporları şekillenmeye başladı.

Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Prof. Dr. Nükhet Hotar başkanlığında gerçekleştirilen çalıştayda, intihar vakalarını sosyal sorumluluk kapsamında incelemeye aldıklarını ifade eden Hotar, "İntihar oranları ülkeler arasında 100 bin kişide 3-45 arasında değişiyor. Sebepler incelendiğinde ise psikolojik sorunlar ön plana çıkıyor" dedi.

Çalıştayda intiharla ilgili verilerin incelendiğini, veriler içerisinde yaş grupları, cinsiyet ve bölge farklılıklarının da alt başlıklar altında ele alındığını belirten Nükhet Hotar, "Gelişmiş ülkelerle kıyaslandığımızda ülkemizdeki intihar oranları düşüktür ancak tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de intiharların önlenmesi çalışmalarına ağırlık vermek gerekmektedir. Sosyal devlet olmanın gereği, konuyla ilgili bir çalışma yapmayı ve politika belirlemeyi çok önemli görmekteyiz. Psikolojik ya da çevresel faktörlerden sebebi her ne olursa olsun tek bir insanımızın bile intihara teşebbüs etmesi bizim için üzerinde durulması ve bu riski önleme çabasında olunması gereken bir konudur" ifadelerini kullandı.

Bu nedenlerden dolayı bu konu üzerinde nitelikli uzman kişilerin katılımıyla intihar ve intihara teşebbüslerin önüne geçebilmek için çalışma başlattıklarını kaydeden Hotar, "Çalışmamızda görülmüştür ki intihar davranışı için risk faktörleri ve önleme çalışmaları için çok boyutlu bir yaklaşım gerekmektedir ve sağlık çalışanlarının dışında birçok kurumun ortak çalışması çok önemlidir. Bu anlamda, başkanlığımızca yürütülen çalışmada İçişleri Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımızın yetkililerinin görüşleri ve kurumlar arasındaki çalışmalarını değerlendirmekteyiz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ak Parti, Türkiye'deki İntihar Vakalarını İnceliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement