Ak Partili Elitaş: Yakut'un Söylediği Şekilde Herhangi Bir Programımız Yoktur - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Elitaş: Yakut'un Söylediği Şekilde Herhangi Bir Programımız Yoktur

Ak Partili Elitaş: Yakut\'un Söylediği Şekilde Herhangi Bir Programımız Yoktur

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'un, "kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum" şeklindeki açıklamasına ilişkin, "AK Parti'nin gündeminde"...

21.11.2013 17:34

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'un, "kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum" şeklindeki açıklamasına ilişkin, "AK Parti'nin gündeminde okulların ayrılmasıyla ilgili Sayın Yakut'un söylediği şekilde herhangi bir programımız yoktur" dedi.

-GÖRÜŞMELERE YAKUT'UN SÖZLERİ DAMGASINI VURDU-

Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, BDP'nin grup önerisi üzerindeki görüşmelere Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'un, dün yaptığı "kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum" şeklindeki açıklaması damgasını vurdu.

Muhalefet sıralarından gelen tepkiler üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Yakut'un yaptığı açıklamaların şahsi görüşü olduğunu belirterek şöyle dedi:

"AK Parti'nin ne programında ne de gündeminde okulların ayrılacağı, kızlı erkekli ayrılacağı ile ilgili bir konu olmadığını ifade ettim. İstedikleri şeyi duymadıkları zaman itiraz ediyorlar. Açıkça söylüyorum AK Parti'nin programında AK Parti'nin gündeminde okulların ayrılmasıyla ilgili Sayın Yakut'un söylediği şekilde herhangi bir programımız yoktur."

-"BENİM NİYETİMİ OKUMA KARDEŞİM"-

Elitaş'ın sözlerine muhalefet sıralarından, "Şimdilik yok", "topluma karşı dürüst ol" sesleri yükseldi.

Elitaş da, "Benim niyetimi okuma kardeşim. Senin niyetinin karanlık olduğu belli. Sayın Başbakan da bunu açıkladı. Sayın Yakut benim şahsi fikrimdir, dedi. Bunu AK Parti Grubuna özdeşleştirmek haksızlıktır" diyerek tepkisini dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de, "Biz bu filmi daha önce gördüğümüz için ikinciye seyretmek istemiyoruz. 2008'de Konya Milletvekili Hüsnü Tuna açıklama yaptı, "kamuda türban serbest olacak' dedi. Grup Başkanvekili Canikli geldi, böyle bir düşüncemiz yok, dedi. Hüsnü Tuna'yı disipline verdiler. Hüsnü Tuna'ya disipline verdiler, erken konuşma cezası verdiler. Bugün de Sadık Yakut böyle açıklayınca bizim böyle düşüncemiz yok diyorlar ya şimdilik, Sadık Yakut bizim gelecekteki planımızı erken açıkladın diye şimdilik gizliyorlar tıpkı Hüsnü Tuna'da olduğu gibi" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ak Partili Elitaş: Yakut'un Söylediği Şekilde Herhangi Bir Programımız Yoktur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement