Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayınladığı bildiriye ilişkin, "Bu tür yaklaşımları doğru bulmuyoruz.

14.01.2016 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayınladığı bildiriye ilişkin, "Bu tür yaklaşımları doğru bulmuyoruz. Biz bu devletin kanatları altında, huzur, birlik ve dirlik içinde yaşamayı arzu ediyoruz. Bütün çabalarımız da bu yöndedir" dedi.

Şahin, yeni atandığı görevini eski rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel'den devraldı. SÜ Rektörlüğünde düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Şahin, 4 yıldır üniversite yönetiminde olduğunu, Selçuk Üniversitesinin potansiyelini ve sorunlarını bildiğini söyledi.

Fasıla bırakmadan göreve devam edeceğini belirten Şahin, "Devlette devamlılık esastır. Üniversitemizi aldığımız yerden daha başarılı yerlere taşımak için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Ama bu süreçte bir rektör tek başına hiçbir şey yapamaz. Bunu yapacaksak sizlerle yapacağız. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Başbakanımız da bize hep 'birleştirici, kucaklayıcı olun ve birlikte çalışın' tavsiyelerinde bulundu" diye konuştu.

Üniversitede öncelikle kadro sorununu çözeceklerini anlatan Şahin, "Asıl önemli çalışmamız ise Konya Teknik Üniversitesinin kurulması olacak. Selçuk Üniversitesi, içinden bugüne kadar 7 üniversite çıkardı. 8'inci üniversitesinin de Konya Teknik Üniversitesi olması için çaba sarf edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Şahin, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayınladığı bildiriye ilişkin değerlendirmede bulunarak, şunları belirtti:

"Geçtiğimiz günlerde SÜ akademisyenleri olarak bir kınama metni yayınlamıştık. Halen o metnin arkasındayız. Bu tür yaklaşımları doğru bulmuyoruz. Biz bu devletin kanatları altında, huzur, birlik ve dirlik içinde yaşamayı arzu ediyoruz. Bütün çabalarımız da bu yöndedir. Bu metne imza atanlar içinde SÜ'den de bir hocamız var. Onunla ilgili gerekli hukuki işlem başlatılmıştır. Sonucunu bekleyip süreci devam ettireceğiz. Ama biz bu tür yaklaşımları uygun bulmuyoruz. Devlet bizim için var."

Prof. Dr. Hakkı Gökbel de Şahin'i tebrik ederek, yeni görevinde başarılı olacağına yürekten inandığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement