Akçakoca'da Turizm Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Akçakoca'da Turizm Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Akçakoca\'da Turizm Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve ilçenin turizm işletmecileriyle birlikte turizm konusunu masaya yatırdı.

20.07.2015 12:59

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve ilçenin turizm işletmecileriyle birlikte turizm konusunu masaya yatırdı.

TUYED yöneticileriyle birlikte SSC TUR Bölgeler Müdürü Ömer Özcan'ın da yer aldığı turizm değerlendirme toplantısı geniş katılımla yapıldı. Turizm değerlendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arif Güngör, yapılan değerlendirme toplantısını kendimize ayna tutmak olarak değerlendirirken, toplantıya katılan konuklara teşekkür etti.

Toplantının moderatörlüğünü yapan TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu, 2009 yılında da Akçakoca'ya geldiklerini söylerken, amaçlarının bilgi alış verişi olduğunu söyledi. Turizm planlaması konusunda "Bu işin sahibi kim?" sorusuna yanıt aramak gerektiğini belirten Köfteoğlu, "Bizim dışımızdaki insanların da aklını kullanıyor muyuz?" sorularını sormanın gerekli olduğunu sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İstanbul ve Ankara'nın tam ortasında yer almanın avantajlarını anlattı. Kendilerinden önce yapılan doğru işleri devam ettirdiklerini belirten Başkan Yemenici, iki büyük metropol arasındaki Akçakoca'nın 25-30 milyonluk bir nüfusa turizm hizmeti verecek bir potansiyeli taşıdığını sözlerine ekledi. İyi bir tanıtım hizmetine ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Başkan Yemenici, merkezi hükümet, yerel idare ve sektör temsilcileriyle eş güdüm halinde çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Başkan Yemenici, Akçakoca olarak en büyük avantajlarının da dezavantajlarının da fındık olduğunu söyledi. Yemenici, fındıkla uğraşan ilçe halkı için diğer işlerin ek iş gibi algılandığı söylerken, belediye yönetimi olarak kendilerinin turizm yatırımcılarını her zaman desteklediklerini, her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

Akçakoca için turizmi de içine alacak şekilde bir "master plan" hazırlattıklarını belirten Yemenici, bu proje için MARKA'ya (Doğu Marmara kalkınma Ajansı) başvuru yaptıklarını, bu işin profesyonellerine ilçenin adeta anayasası sayılacak bir çalışmayı hazırlatıyor olduklarını ifade etti.

İlçe turizmine katkı verecek görüş ve önerilerini izleyicilerle paylaşmak isteyen bazı konuklar da konuşmalar yaptı. Turizm sektörünün ilçedeki çeşitli temsilcileri, çeşitli STK yöneticileri, bazı yerel gazete temsilcileri ile, SSC tur bölgeler müdürü Ömer Özcan ve Sky Tower Oteli CEO'su Ersin Aydeniz görüş ve önerilerinin yanı sıra, sektör temsilcilerinin birlikte yapacakları çalışmalar üzerine bilgiler verdi.

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Pazvant ise yaptığı konuşmada, toplantının yöntemine yönelik küçük bir itirazını dile getirdi. TUYED başkan ve üyelerinin 3 gündür ilçenin çeşitli turizm alanlarına ve bazı köylerine geziler yaptığını hatırlatan Pazvant, TUYED'in izlenimlerinin salonda anlatılıyor olmasının daha doğru bir çalışma olacağını sözlerine ekledi. Akçakocalılar olarak konuya taraf olan tüm kesimlerin bir şekilde bu meseleyi zaten tartıştıklarını hatırlatan Pazvant, "Burada sizin çıkarttığınız sonuçları duymaya gelmiştik. Aksi halde bizim yaptığımız tartışmalar zaten yeni değil, yol ve alt yapı gibi önemli olan, fakat meselenin bütünlüğü açısından detay olacak konuları tartışırsak boğuluruz ve toplantıdan azami bir verim alamayız" şeklinde konuştu.

Yapılan görüş alış - verişi sonucunda 30 Temmuz Perşembe günü saat 16.00'da yeni bir toplantı yapılmasına yönelik ortak bir karar alındı ve mevcut toplantı konukların çektirdiği hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akçakoca'da Turizm Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement