Akdağ: Sağlıkta Dönüşümü Başaran Fazla Ülke Yok - Son Dakika
Güncel

Akdağ: Sağlıkta Dönüşümü Başaran Fazla Ülke Yok

Akdağ: Sağlıkta Dönüşümü Başaran Fazla Ülke Yok

SAĞLIK Bakanı Recep Aktağ, sağlıkta dönüşüm yapmayı düşünmeyen hiç bir ülkenin olmadığını, ama bunu başaran fazla ülke olmadığını söyledi.

11.03.2017 15:57

SAĞLIK Bakanı Recep Aktağ, sağlıkta dönüşüm yapmayı düşünmeyen hiç bir ülkenin olmadığını, ama bunu başaran fazla ülke olmadığını söyledi. Türkiye'de hastanelerde yaşanan kuyrukları unutmadıklarını belirten Akdağ, "Her bir vatandaşımız için 500 dolar sağlık harcaması yapıyoruz" dedi.

Bursa'da Onkoloji, Çekirge Devlet Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğumevi'ni de kapyacak şekilde inşa edilecek olan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin temeli bugün düzenlenen törenle atıldı. Törene, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı. Bursa Valisi İzzetttin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Akdağ ile Ak Parti Bursa Milletvekilleri ve komplekse babasının adı verilen hayırsever işadamı Celal Sönmez'in de hazır bulunduğu törende konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önümüzdeki 3 yıl içerisinde Bursa'daki sağlık yatırımlarını ve Türkiye'deki bütün sağlık kamu binalarını en mükemmel hale getireceklerini söyledi.

"Biz sağlıkta dönüşümü kolay gerçekleştirmedik" diyen Akdağ, "Hastane kuyruklarını unutmadık. Dünyanın birçok ülkesini ziyaret ettim. Sağlıkta dönüşüm yapmayı düşünmeyen hiçbir ülke yok. Ama başaran fazla ülke yok" diye konuştu.

"ABD'DE 30 MİLYON KİŞİNİN SİGORTASI YOK"

Konuşmasında, Amerika'da her yıl kişi başına 9 bin dolar harcama yapıldığını söyleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Ama aynı ABD'de, 30 milyon kişinin sağlık sigortası yok. Onlar hastanelerin kapılarında sürünüyorlar. Türkiye'de de geçmişte bu böyleydi. Biz bugün her bir vatandaşımız için 500 dolar sağlık harcaması yapıyoruz. Biz 15 yıl sonra sağlıkta dönüşümün ikinci dönemine hazırlanıyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın ihtiyaçları ve beklentileri de değişti. Bunun için güçlü bir Türkiye'ye ihtiyaç var. Sağlıkta hizmet sadece bina yapmakla olmuyor. İstikrar da çok önemlidir" diye konuştu.

Sağlık Bakanı'nın ardından konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Çevredeki sağlık sorunları yoluna girmişken, Bursa'da sağlık hizmeti yetersizliği vardı. Yoğun bakım talepleri sorun haline gelmişti. Yoğun çalışmalar neticesinde şehir hastanenin temeli atıldı. İnşallah bir yıl içerisinde sağlık sıkıntısını çözecek şehir hastanesi de hizmete girecek" ifadelerini kullandı.

Projeye babası Ali Osman Sönmez'in adı verilen Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ise törende yaptığı konuşmada, "Ailemizin ismini sürdürecek ve bizleri yad edecek eğitime ve sağlığa yapılacak desteklerdir. Bizler sadece bu varlıkların bekçisiyiz. Yaşantım süresince kazandıklarımı toplum için harcamama gerektiğini bana öğreten herkese teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından 750 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin temeli atıldı. Yaklaşık 450 milyon liraya mal olacak hastanenin 2019 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akdağ: Sağlıkta Dönüşümü Başaran Fazla Ülke Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement